ChatGPT va ajunge în curând ca aplicație pe telefoanele Galaxy

211
ChatGPT va ajunge ca plicatie pe telefoanele Samsung Galaxy
Sursa foto: androidauthority.com

Chiar dacă fondatorul și CEO-ul OpenAI, Sam Altman, se declară „îngrijorat” de pericolul pe care inteligența artificială generativă l-ar putea reprezenta fără o reglementare precisă, dacă este utilizată în mod greșit, pe de altă parte, OpneAI continuă să dezvolte și să extindă posibilitățile chatbot-ului său, ChatGPT. Acesta a ajuns ca aplicație oficială pe iOS, iar aplicația pentru Android și dispozitivele Samsung Galaxy nu este departe.

OpenAI a lansat o aplicație iOS pentru ChatGPT, promițând că o versiune de Android va veni „în curând”. Aplicația este gratuită, sincronizează istoricul chat-urilor cu web-ul și oferă intrare vocală, susținută de modelul open-source de recunoaștere a vorbirii Whisper de la OpenAI. Aplicația funcționează atât pe iPhone, cât și pe iPad și poate fi descărcată din App Store. Recent am aflat că inclusiv Samsung lucrează la un un instrument generativ AI de tipul celui dezvoltat de OpenAI.

ChatGPT în curând ca aplicație pe dispozitivele Samsung Galaxy

Aplicația ChatGPT pentru Android este, de asemenea, în lucru și va fi lansată în curând. Prima de acest gen de la OpenAI, aplicația ChatGPT este gratuită. Lansarea aplicației ChatGPT iOS a început în SUA, dar se așteaptă să înceapă să se extindă în alte țări în următoarele câteva săptămâni. Cel puțin asta susține OpenAI. Aplicația acceptă sistemul de recunoaștere a vocii, are un feedback plăcut la tastarea răspunsurilor (poate fi dezactivată prin setări) și sincronizează istoricul dintre web și diferitele dispozitive.

Cea mai bună parte este că aplicația ChatGPT pe iOS integrează și Whisper, sistemul de recunoaștere a vorbirii OpenAI. Aceasta înseamnă că aplicația va accepta intrări vocale. Mai mult, aplicația oferă capacitatea la îndemână de a sincroniza conversațiile cu chatbot-ul AI pe dispozitivele iOS. Deci, dacă începeți o conversație cu ChatGPT pe iPhone, istoricul chatului va fi disponibil și pe iPad.

ChatGPT a fost lansat pe 30 noiembrie 2022. Conform analizei băncii elvețiene UBS, ChatGPT este aplicația cu cea mai rapidă creștere din toate timpurile. A avut 100 de milioane de utilizatori activi la doar două luni de la lansare.

OpenAI spune că lansarea aplicației ChatGPT iOS se va extinde în mai multe țări în următoarele săptămâni. O aplicație pentru Android este, de asemenea, în lucru, spune compania OpenAI. „Utilizatori de Android, sunteți următorii! ChatGPT va veni în curând pe dispozitivele dvs.”. A promis OpenAI în postarea sa de blog, potrivit AndroidAuthority.

Lansarea chat-botului ChatGPT este interesantă, având în vedere abordarea oarecum ambivalentă a OpenAI de a poziționa ChatGPT pe piață. Deși chatbot-ul a fost lansat ca un experiment, a găsit rapid o audiență mare de utilizatori care folosesc botul pentru orice, de la eseuri și lucrări pentru școală, până la aplicații de afaceri.