Samsung lucrează la un instrument AI generativ în genul ChatGPT

233
Samsung lucreaza la un instrument intern AI generativ in genul ChatGPT
Sursa foto: androidheadlines.com

După lansarea din 30 noiembrie 2022, ChatGPT parcă a înnebunit lumea. Toți greii lumii tehnologice vor acum un chat-bot AI și nici Samsung nu face excepție. Gigantul tech coreean ar putea fi următorul gigant tech care va lansa un instrument AI generativ precum ChatGPT și Google Bard. Se pare că Samsung lucrează cu firma sud-coreeană Naver la acest proiect. Cele două companii plănuiesc să lanseze serviciul în octombrie anul acesta. Soluția inițială poate fi doar pentru Samsung, dar și Naver poate lansa o versiune publică.

Potrivit Korea Economic Daily, via AndroidHeadlines, Samsung intenționează să folosească noul instrument AI pentru a-și îmbunătăți afacerea cu semiconductori. Acesta va optimiza serviciul în acest scop încă din stadiul de dezvoltare. Compania va furniza companiei Naver datele necesare despre afacerea sa și semiconductori pentru instruirea instrumentului. Este posibil să nu partajeze date confidențiale în timpul fazei de dezvoltare, dar poate adăuga ulterior astfel de informații. Planul pe termen lung este să folosească inteligența artificială pentru a-și stimula și celelalte afaceri, inclusiv smartphone-uri și electrocasnice.

Un instrument AI generativ tip ChatGPT va fi lansat de Samsung

Samsung dezvoltă propriul chat-bot AI, deoarece utilizarea serviciilor de la terți s-a dovedit a fi o mișcare riscantă. Recent, compania a descoperit că angajații au dezvăluit date confidențiale prin ChatGPT. Compania a interzis acum utilizarea tuturor acestor servicii în dispozitivele deținute de companie, precum și în rețelele interne. De asemenea, angajații sunt sfătuiți să nu partajeze informații despre companie atunci când folosesc instrumente AI pe dispozitivele lor personale. Totuși, ChatGPT poate fi accesat pe seria Galaxy Watch 4 și seria Galaxy Watch 5.

Naver, pe de altă parte, intenționează să intre pe piața globală de IA pentru întreprinderi prin acest proiect. Ideea este de a dezvolta un serviciu asemănător ChatGPT, adaptat coreenilor care nu vorbesc engleza. Naver vrea să lanseze o platformă AI numită HyperCLOVA X în câteva luni. Se pare că a învățat „de 6.500 de ori mai multe cuvinte coreene decât ChatGPT”. Deci, va înțelege mai bine solicitările în coreeană și va oferi răspunsuri mai precise. Naver pregătește, de asemenea, un motor de căutare bazat pe inteligență artificială.

Naver este o platformă online sud-coreeană operată de Naver Corporation. A debutat în 1999 ca primul portal web din Coreea de Sud cu propriul motor de căutare. Echipa din spatele Naver este un grup de foști angajați Samsung.

Colaborarea dintre Samsung și Naver nu se încheie cu dezvoltarea unui nou instrument AI generativ. Cele două companii intenționează să lanseze și noi cipuri AI în cursul acestui an. Naver folosește în prezent cipuri Nvidia în platformele sale AI, dar vrea să folosească cipuri de la Samsung. Și Samsung va folosi cipuri AI în viitorul instrument generativ Chat-bot AI. Se estimează că piața globală de cipuri AI va crește la 70 de miliarde USD până în 2025, de la 23 de miliarde de dolari în 2020.