China depășește SUA și este cea mai mare piață pentru Samsung

963

Cota de piață a companiei Samsung în China, în materie de smartphone-uri, a scăzut la 1% în ultimele trimestre. Compania high-tech se străduiește să facă față mărcile chinezești, foarte ieftine ca preț, dar cu multe specificații. De calitate nu vorbim că nu se compară! Samsung a continuat să lupte pentru a se impune pe cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, dar eforturile sale nu au prea dat rezultate.

În ciuda prestației sale mai slabe pe piața smartphone-urilor din China, această țară a reprezentat totuși, mai mult de 30% din vânzările globale ale Samsung Electronics Co., în perioada ianuarie-iunie 2018. În această perioadă economia din China, în creștere permanentă și cea mai mare din Asia, a trecut în fața Statelor Unite fiind cea mai mare piață pentru Samsung Electronics în prima jumătate a anului 2018.

Conform datelor economice prezentate de The Korea Herald, Samsung Electronics a înregistrat vânzări, în prima jumătate a anului 2018, de aproximativ 74,6 miliarde dolari. Această cifră reprezintă 32,7% din veniturile companiei sud-coreene. O creștere accentuată, de la 18,5 la sută în 2013. Contribuția Americii la vânzările globale ale Samsung a fost de 26%, în scădere față de cota de 31,8% înregistrată pentru tot anul 2016.

Vânzările Samsung în China au continuat să crească treptat de la 18,5% în 2013 la 20,6% în 2014, până la 28,3% în 2017. Performanța îmbunătățită a companiei sud-coreene în China se datorează, în primul rând, afacerii sale cu semiconductori. Cererea puternică de sisteme de memorii pentru companiile chinezești de tehnologie a ajutat Samsung la o creștere puternică. În raportul care însoțește aceste date economice se arată că politicile protecționiste recente ale SUA, au împiedicat creșterea vânzările Samsung pe piața americană.

Techtronic Industries Limited este o companie care proiectează și produce scule electrice și echipamente electronice, aparate și dispozitive de măsurare pentru profesioniști și utilizatori industriali. Fondată în 1985 în Hong Kong, include mărci ca Milwaukee, AEG, Ryobi, Homelite, Empire, Stiletto, Hart, Hoover și altele. În 2017 a avut vânzări de peste 6 miliarde USD.

Huawei, Apple, Verizon Wireless, Deutsche Telekom AG din Germania și Techtronics din Hong Kong sunt cei mai importanți cinci cumpărători ai companiei Samsung Electronics în 2018. În anul 2017 cei mai importanți au fost Apple, Best Buy, Sprint, Verizon și Deutsche Telekom. Fără a intra în mai multe detalii, Samsung a declarat că aceste cinci firme au reprezentat 11% din totalul vânzărilor sale în prima jumătate a anului trecut.

Apple și Huawei sunt cei mai mari concurenți ai Samsung pe piața de dispozitive mobile și tablete. Faptul că aceștia sunt, de asemenea, clienți majori pentru celelalte companii din cadrul Samsung Electronics, arată caracterul complex al jocurilor din arena tehnologiei moderne.

Experții din domeniu au declarat că Samsung ar trebui să fie foarte atent la piața chineză, după ce oficialii din China au decis să favorizeze industria locală a semiconductorilor. În viitor acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra companiei Samsung.

Samsung Electronics, a cărui dependență de China a crescut semnificativ, ar putea deveni victima disputei comerciale dintre Washington și Beijing, care ignoră sistemul internațional existent„, a spus un observator din domeniu, comentând situația actuală.

VIASamMobile
SURSĂKoreaHerald