Acasă Stiri China, India și Vietnam sunt cele mai mari țări producătoare de telefoane

China, India și Vietnam sunt cele mai mari țări producătoare de telefoane

Smartphone-ul este unul dintre obiectele fără de care nu plecam de acasă. A devenit în ultimii ani indispensabil pentru foarte multă lume. Dincolo de utilizarea ca telefoane, noile smartphone-uri ne ajută să aflăm vremea, să facem fotografii, ne pot gestiona sănătatea și păstra multe date personale. Și, să nu uităm putem și plăti cu ele la supermarket sau la benzinării.

Știm marii producători de telefoane mobile, cu Samsung care poartă coroana mondială, știm o grămadă de caracteristici ale telefoanelor și țările de origine ale acestor companii. Știm și multe din locațiile unde marii producători fabrică aceste telefoane. Dar care sunt cele mai mari țări producătoare de telefoane mobile? Poate fi o surpriză pentru mulți dintre noi.

India în ofensivă puternică ca producătoare de telefoane mobile

Pe lângă faptul că are mai multe branduri importante pe piața de telefoane mobile, în China au unități de producție și alte companii. Pe lângă marii producători chinezi Huawei, Xiaomi, Oppo sau Vivo în China și Apple, Sony, LG sau Nokia au unități de producție. Anul trecut Samsung a închis unitățile sale din China. În prezent, China este cel mai mare producător de telefoane mobile din lume. Conform statisticilor, peste un miliard de telefoane mobile au fost produse în China în 2019.

În 2014, în India existau doar două companii care fabricau telefoane mobile. Recent India a înlocuit Vietnam ca al doilea mare producător de telefoane mobile din lume, conform SundayGuardianlive. India a făcut un salt uriaș după 2016 ajungând la un total cumulat de 268 unități de producție și servicii conexe pentru telefoane mobile. Deja în 2017, 82% din telefoanele mobile utilizate în India au fost fabricate pe plan intern.

Vietnamul are denumirea oficială Republica Socialistă Vietnam. Este una dintre cele mai capitaliste state din zonă! Împăratul Minh Mang a avut 500 de soții, 143 de copii și peste 700 de concubine. Vietnam este al doilea exportator de cafea și orez din lume.

Printre cele 268 de unități de producție de telefoane și unități de servicii aliate, 37% sunt fabrici de telefoane mobile;38% sunt unități de fabricație pentru adaptoare de telefoane mobile; 19% sunt fabrici de baterii mobile;  6% sunt fabrici care produc căști cu fir, cabluri USB, componente mecanice, etc. Datele au fost publicate de Asociația India pentru Cellulare și Electronice (ICEA) la începutul acestui an. India a exportat 36 de milioane de smartphone-uri în 2020, comparativ cu 17 milioane în 2019. O creștere de de 111,76%.

China, India  și Vietnam cele mai mari țări producătoare de telefoane mobile

Aproape toate marile companii de smartphone-uri care și-au înființat unitățile de fabricație a produselor în India. Sunt aici Xiaomi, Apple, Nokia, Sony, Blackberry, Oppo, Realme, Vivo și Samsung, conform site-ului indian Timesnownews.

Gigantul tehnic Foxconn – o companie multinațională de producție electronică din Taiwan, care produce piese electronice pentru mai multe companii are o unitate aici. Fabrica de smartphone-uri Samsung de la Noida este cea mai mare din lume.

ICEA consideră, de asemenea, că după 2020, producția de smartphone-uri din India va depăși cererea internă și atunci India poate începe să exporte smartphone-uri în toată lumea. Experții din domeniu consideră că acesta este cel mai bun moment pentru India pentru a atrage și mai multe companii pe fondul războiului comercial SUA – China.

Vietnamul este fieful companiei Samsung. Aici se fabrică peste 50% din smartphone-urile Samsung. Cea mai mare parte a ofertei globale Samsung, inclusiv pentru piețe precum America de Nord și Europa, provine din Vietnam. Pe lângă Samsung în Vietnam mai au unități de producție, LG Electronics, Nokia, Apple sau Sony.

Toate companiile aleg aceste țări pentru că aici este o mână de lucru calificată și costul forței de muncă este foarte scăzut. Nu trebuie neglijat faptul că toate companiile beneficiază de reduceri fiscale la investiții iar costul energiei este mai redus.

Stiri

Caracteristici unice pe Galaxy S21 Ultra – nu la are niciun alt telefon

Samsung ne-a inundat efectiv cu informații despre Galaxy S21, S21+ și Galaxy S21 Ultra în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. A lansat...

Samsung a lansat o nouă cameră de 108MP – detalii și imagini mai clare

Samsung a lansat noul senzor de imagine mobil de 108MP, Samsung ISOCELL HM3. Cu un spectru larg de tehnologii avansate, HM3 poate...

Prima cameră Samsung sub-ecran va fi lansată pe notebook-uri

Scriem de mai mult timp despre o cameră Samsung in-display și o așteptăm cu nerăbdare, la fel cum am așteptat senzorul de...

Galaxy M02 și Galaxy A02 certificate de Bluetooth, lansare iminentă

Despre Samsung Galaxy M02 și Galaxy A02 am scris de mai multe ori în ultima perioadă. Acum sunt pe ultimii metri înainte...

De la AMOLED la Space Zoom: istoria inovației în seria Samsung Galaxy S

De la debutul său în 2010, seria Samsung Galaxy S a adus utilizatorii mai aproape de lumea din jur. Le-a făcut viața...

Samsung intenționează să aducă S Pen-ul la mai multe telefoane Galaxy

Samsung intenționează să aducă stiloul S Pen pe mai multe smartphone-uri Galaxy. Compania a anunțat acest lucru în cadrul evenimentului de presă...

Galaxy SmartTag poate localiza telefonul și funcționează ca o telecomandă

Seria Galaxy S21 și noua pereche de căști wireless Galaxy Buds Pro au fost punctul culminant al evenimentului Unpacked 2021. Dar nu...