China interzice telefoanele Samsung și Apple în birourile guvernamentale

260
Samsung si Apple China
Sursă foto: PCWelt

Pe măsură ce tensiunile dintre China și America cresc, ambele țări încearcă să se contracareze reciproc prin diferite măsuri. Statele Unite au interzis producătorilor de cipuri din SUA să exporte cipuri avansate și tehnologii de fabricare a cipurilor către companiile chineze. Ca răspuns, guvernul chinez a interzis smartphone-urile non-chineze din birourile sale, este vorba despre cele Samsung și Apple.

Potrivit unei informații publicate de Bloomberg, mai multe agenții chineze și firme susținute de stat au cerut angajaților să nu mai aducă iPhone-urile, telefoanele Samsung Galaxy și smartphone-urile non-chineze la locurile de muncă. Acest lucru va reduce semnificativ vânzările de telefoane iPhone și Samsung în China. În acest moment China este cea mai mare piață de smartphone-uri din lume.

Anterior, doar câteva state din China au impus această regulă. Acum alte opt state, inclusiv zonele de coastă bogate, au interzis telefoanele non-chineze în birourile lor. Aceasta înseamnă că această interdicție privind telefoanele Samsung și Apple se răspândește în toată China.

China încearcă să se îndepărteze de tehnologiile și produsele din SUA, potrivit Crast.net. Guvernul investește miliarde de dolari în cercetarea, dezvoltarea și tehnologiile de producție a semiconductorilor. Huawei și alte companii locale au înregistrat o renaștere a vânzărilor de smartphone-uri. Se pare că acțiunile Apple au scăzut de când a apărut vestea despre interdicție.

În reclame ora de pe dispozitivele Apple este aproape întotdeauna 9:41. Ora folosită inițial a fost 9:42 – momentul în care Steve Jobs a lansat primul iPhone în 2007. Când primul iPad a fost lansat în 2010, ora s-a schimbat la 9:41.

Chiar și prețurile acțiunilor furnizorilor Apple, inclusiv LG Innotek și Minebea Mitsumi, au scăzut. Vânzările de iPhone-uri sunt de așteptat să scadă, ceea ce va avea un impact direct asupra veniturilor Apple în perioada următoare. Deoarece cota de piață a Samsung în China este foarte mică, compania nu va fi afectată la fel de mult ca Apple. Vedeți pe I❤️Samsung un top 10 al celor mai bune telefoane Galaxy din 2023!

Se așteaptă că interdicția va fi impusă și companiile private. Mai multe companii mai mici din orașele de nivel inferior și-au emis propriile instrucțiuni verbale ca angajații să nu mai folosească telefoane non-chineze. În timp ce guvernul chinez a refuzat să interzică oficial iPhone-urile și telefoanele Samsung în trecut, severitatea interdicției poate varia de la agenție la agenție. Unele agenții guvernamentale pot împiedica angajații să folosească telefoane iPhone sau Samsung la locul de muncă, în timp ce altele îi pot împiedica să folosească telefoane care nu sunt chinezești.