Primul chipset mobil Samsung cu grafică AMD ar putea fi lansat în 2021

900
Sursa Foto: SamMobile.com

Primul chipset mobil al Samsung, cu grafică AMD, ar putea fi lansat în 2021. Informația a fost oferită de CEO-ul AMD Lisa Su în timp ce a prezentat veniturile AMD pe trimestrul doi 2019, conform SamMobile. Nu au fost dezvăluite alte detalii referitoare la colaborarea Samsung-AMD, dar, ca o reamintire, parteneriatul dintre cele două companii nu este nou. Gigantul tech și compania americană și-au anunțat noua alianță acum câteva luni, când ideea unui smartphone Samsung pentru jocuri a început să sune ca un lucru posibil.

Astăzi, telefoanele de jocuri promit, de obicei, o mai bună răcire și vin adesea cu o formă de iluminare exterioară RGB. Dar, mai important, pasionații de jocuri mobile se așteaptă la un chipset bun în telefoanele lor, completat cu un GPU puternic. O înțelegere dintre Samsung și AMD poate aduce un astfel de dispozitiv pe piață.

Samsung prin colaborarea cu AMD poate avea un rol important pe piața jocurilor mobile

Jocurile mobile continuă să crească în popularitate și a determinat pe câțiva producători de smartphone-uri să creeze telefoane dedicate jocurilor. Deși este posibil ca aceste dispozitive timpurii, special dedicate jocurilor, să nu aibă prea mare impact pe piață, se pare că mai mulți producători iau în calcul lansarea unor astfel de telefoane. Ei anticipează că epoca 5G va aduce alte posibilități în materie de jocuri și va duce mai departe acest concept. Samsung ca cel mai mare producător mondial de smartphone-uri nu poate rămâne pasiv la acest trend.

Smartphone-urile Samsung sunt alimentate de cipuri grafice ARM Mali sau Adreno. Acestea sunt pe smartphone-uri în funcție de procesor, Samsung Exynos sau Qualcomm Snapdragon. Totuși, colaborarea Samsung cu AMD, care furnizează procesoare grafice pentru Xbox One și PlayStation 4, ar putea pune compania sud-coreeană pe hartă ca un producător serios în privința telefoanelor de jocuri. Și spunem acest lucru nu numai din faptul ca Samsung a adăugat unele caracteristici software orientate spre jocuri la dispozitive precum Galaxy Note 9.

AMDAdvanced Micro Devices Inc. este o companie multinațională americană, cu sediul în Sunnyvale, California, SUA. Compania a fost fondată la 1 mai 1969. Este unul din marii producători de microprocesoare, plăci de bază și procesoare grafice pentru servere și calculatoare personale.

Dacă tentativă de lansare pentru primul chipset AMD Samsung de la Samsung se va materializa, s-ar putea să vedem primul dispozitiv mobil Samsung bazat pe jocuri că debutează peste câțiva ani. Acesta, cel mai probabil un smartphone dedicat jocurilor, va avea și funcțiile și specificațiile aflate pe un telefon normal.

Colaborarea Samsung cu AMD poate aduce și noi caracteristici software special destinate jocurilor. Ne referim aici la viitoarele smartphone-uri high-end Galaxy S11 sau Galaxy Note 11 sau chiar pe unele smartphone-uri premium din viitoarea serie Galaxy A.