Laptopul Chromebook Plus cu LTE certificat de FCC, lansare iminentă

946

Samsung lucrează de ceva vreme la un Chromebook compatibil LTE și se pare că acesta va vedea lumina zilei în curând. O recentă apariție pe site-ul FCC a dezvăluit o altă actualizare a laptopului Chromebook Plus de la Samsung. De data aceasta Samsung Chromebook Plus cu un modul LTE.

La începutul lunii iunie, Samsung a lansat cea de-a doua versiune a Chromebook Plus. După această lansare, un nou Nautilus – nume de cod pentru Chromebook Plus V2, a fost observat online. Conform IotGadgets, acesta prezentând în mod clar schimbările de configurație care menționează suportul LTE. Așadar, un Chromebook Plus LTE este pe cale de apariție acum. Noul Chromebook Samsung cu numărul de model XE525QBBI a fost certificat luna trecută de Wi-Fi Alliance.

Viitorul Chromebook Plus pare a fi o clonă a versiunii Plus V2, singura adăugare fiind un modul LTE. Laptopul are exact același aspect în exterior, inclusiv modulul camerei de pe tastatură. Poziționarea modulului camerei deasupra tastaturii se potrivește cu cea a Chromebook Plus V2. Noul Chromebook Plus este, de asemenea, de așteptat să împacheteze aceleași specificații interne ca Plus V2. Samsung Chromebook Plus V2 are un procesor ARM Intel Celeron, printre altele.

Samsung Samsung Chromebook Plus LTE codificat „Hopper”

Documentul publicat de Comisia Federală de Comunicații (FCC) numește noul dispozitiv ca „Hopper”. Acesta are o mențiune în codul OS Chrome pentru „Nautilus_LTE” – numele de cod pentru Chromebook Plus V2. Sistemul de operare Chrome a înregistrat recent o creștere exponențială, atât în ​​ceea ce privește suportul hardware de către producătorii de echipamente originale, cât și caracteristicile.

Datorită sistemului ușor de operare, Chromebook-urile oferă în general o viață extraordinară a bateriei. Acest lucru, combinat cu o creștere a numărului de aplicații Android și Linux, precum și o posibilă opțiune pentru Windows 10 cu dublă încărcare, a dus la o adoptare mai mare a sistemului de operare. Sistemul de operare Chrome cu un suport LTE a fost mai de mult așteptat. Este bine să vedem că Samsung, care a lansat mai multe Chromebook-uri, se află în prim plan.

Un Chromebook este un laptop sau tabletă care rulează sistemul de operare Chrome bazat pe Linux ca sistem de operare. Primele Chromebook-uri au fost produse de Samsung și Acer și au început să fie scoase la vânzare pe data de 15 iunie 2011. În 2013, 1,76 milioane de Chromebookuri au fost vândute numai în SUA.

Nu știm când Samsung intenționează să-l lanseze, dar certificarea FCC sugerează o lansare iminentă. Are sens, din punct de vedere comercial, ca Samsung să-l pună la vânzare relativ repede, pentru sezonul de cumpărături de la sfârșitul anului. În ceea ce privește prețurile, versiunea Samsung Chromebook Plus non-LTE are un preț de aproximativ 500 de dolari. Pentru varianta cu LTE aproape sigur acest preț va crește, estimăm noi cu 100 $.

Ar trebui să știm destul de repede, deoarece lansarea este iminentă. Sigur vor mai apărea informații suplimentare despre Samsung Samsung Chromebook Plus LTE în perioada următoare.