Noul laptop Chromebook Samsung Nightfury gata de a intra în producție

486
Sursa Foto: via chromeunboxed.com

Nu am prea scris despre misteriosul Chromebook Samsung Nightfury pentru că, să fim sinceri, nu știm sigur ce va fi și când va apărea. Știm că acest dispozitiv împachetează aproape aceleași interne de bază ca uimitorul laptop Samsung Galaxy Chromebook.

Este puțin ciudat știind că Nightfury va ajunge în cele din urmă cu aceleași procesoare de a 10-a generație ca Galaxy Chromebook. Odată cu dezvoltarea acestuia – chiar după lansarea Chromebook-ului Galaxy – am fost curioși ce vrea Samsung cu acest Nightfury.

Chromebook Samsung Nightfury cu ecran QLED

În iulie, am aflat că acest ultim Chromebook Samsung va veni la pachet cu un afișaj QLED pentru prima dată. În timp ce QLED este o tehnologie de afișare excelentă, nu este la fel de impresionantă ca OLED-ul folosit pe Chromebookul Galaxy. QLED este tehnologia mai avansată a companiei Samsung bazată pe LCD. Ecranul este mai luminos, acceptă HDR peste tot, și este mai eficient din punct de vedere energetic decât ecranele AMOLED.

Acest viitor Chromebook construit de Samsung cu ecran QLED, este construit pe o placă Comet Lake „Hatch” de generația a 10-a. La fel ca pentru Chromebook Samsung Galaxy. Știind aceste lucru poate fi un mic indiciu că Nightfury ar putea ajunge ca un Chromebook de gamă medie. Totuși acesta conține o parte din ADN-ul lui Galaxy Chromebook, dar va avea un preț mai accesibil.

ADN – este prescurtarea de la acidul dezoxiribonucleic. Structura sa moleculară a fost identificată pentru prima dată de Francis Crick și James Watson la Laboratorul Cavendish din cadrul Universității din Cambridge în 1953. Aceștia au primit Premiul Nobel pentru Medicină în 1962.

Conform Chromeunboxed, se pare că „Nightfury” este pregătit pentru producție. Deși mesajul de confirmare nu este destul de clar, Samsung încă nu a confirmat nimic. Se pare că modificările pentru firmware sunt în pregătire înainte ca acest nou Chromebook să intre în faza de producție.

Nightfury ar putea fi, de fapt, o urmare a vechii linii Chromebook Pro sau Plus. Samsung nu a lansat un Samsung Chromebook Plus sau Pro cu adevărat  nou din 2018. Dacă asta este Nightfury, și-ar putea găsi cu ușurință locul printre cele mai bune Chromebook-uri de pe piață.