Samsung Galaxy Chromebook un laptop Chrome cu funcția Ambient EQ

643
Sursa Foto: via SamMobile.com

Galaxy Chromebook va fi primul laptop care funcționează pe sistemul de operare Chrome care va obține noua funcție Ambient EQ. Primul Chromebook de la Samsung, care a fost anunțat acum două luni, va primi și Netflix PiP, astfel va putea reda videoclipuri Netflix în modul PIP (Picture-in-Picture) cu ajutorul acestei funcții.

Google a anunțat pe blogul oficial că Chromebook-urile vor primi funcțiile Ambient EQ și Netflix PiP, conform SamMobile. Spre deosebire de modul imagine-în-imagine pentru Netflix, care va fi disponibil pentru aproape toate Chromebook-urile care rulează cea mai recentă versiune de Chrome OS, funcția Ambient EQ va fi disponibilă deocamdată doar pe Samsung Galaxy Chromebook. Pe viitor va apărea pe mai multe Chromebook-uri care vin cu un senzor de culoare ambientală.

Ambient EQ ajustează culorile ecranului în funcție de condițiile ambientale

Funcția Ambient EQ este deja disponibilă pe Pixel 4, Pixel 4 XL și Nest Hub. Această funcție ajustează echilibrul de alb și culorile ecranului pe baza condițiilor de iluminare ambientală. În acest fel conținutul ce apare pe ecran este aproape natural. Funcția PiP Netflix este disponibilă în acest moment și necesită ca utilizatorii să instaleze aplicația Android din Play Store pe Chromebook-urile lor. Veți putea utiliza ambele aceste funcții pe Samsung Galaxy Chromebook atunci când va fi pus în vânzare luna viitoare, inițial în SUA.

Samsung Galaxy Chromebook este unul dintre cele mai premium laptop-uri cu sistemul de operare Chrome. Este un laptop convertibil 2 în 1, dotat cu un ecran tactil Super AMOLED 4K de 13,3 inch și stylus un S Pen. Este echipat cu un procesor Intel Core i5 de a zecea generație. Laptopul Samsung va fi disponibil în variante de memorie de 8 GB / 16 GB RAM, 256 GB / 512 GB / 1TB stocare și un slot pentru carduri microSD / UFS pentru extinderea memoriei interne.

Un Chromebook este un dispozitiv (tabletă sau laptop) care rulează sistemul de operare Chrome. Primele Chromebook-uri au fost produse de Acer și Samsung în 2011. În anul 2013, peste 1,76 milioane de Chromebook-uri au fost vândute numai în Statele Unite.

Laptopul cântărește puțin peste 1kg și este alimentat de o baterie de 49,2Wh care poate dura până la 9 ore cu o singură încărcare. Alte caracteristici la Galaxy Chromebook includ Wi-Fi 6, două porturi USB Type-C și difuzoare stereo de 2W. Are și o mufă pentru căști de 3,5 mm și o cameră frontală de 1MP.

Samsung lansează permanent noi laptopuri pe piață

Samsung Galaxy Chromebook are și o cameră la spate (în modul flip) de 8MP. Are tastatură retroiluminată și un cititor de amprente. Laptopul Samsung are un software pentru editare foto și video încorporat pentru diferite proiecte media. Conform informațiilor va costa aproximativ 1.000 de dolari în SUA.

Anul trecut Samsung a lansat alte două laptopuri excelente. Samsung Galaxy Book Flex și Galaxy Book Ion, primele laptopuri din lume cu un ecran QLED. Anul acesta a lansat o nouă variantă a Flex-ului numită Galaxy Book Flex Alpha.