Mai multe companii nu participă la MWC 2020, Samsung prezență redusă

804
Sursa Foto: mwc2020.org

Amazon, Sony, LG, Ericsson și Nvidia nu vor participa la Mobile World Congress 2020 de la Barcelona. Samsung va avea o prezență mult redusă față de alți ani. Toate aceste companii invocă temeri legate de coronavirus. MWC 2020 Barcelona este considerat cel mai mare eveniment tehnologic al anului.

Unele companii majore se retrag din Mobile World Congress (MWC) 2020, cele citate mai sunt sunt primele care anunță acest lucru, dar mai sunt și alte care intenționează să o facă. MWC 2020 Barcelona începe pe 24 februarie și durează până pe 27 februarie. Problema invocată de toate cele cinci companii este virusul corona.

În China au unități de producție cei mai mulți participanți la MWC 2020 Barcelona

Brandurile au menționat sănătatea publică și siguranța angajaților, a clienților și a părților interesate printre motivele pentru care nu vor participa la cel mai mare salon de tehnologie din Barcelona, ​​Spania. Coronavirusul a fost declarat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) urgență de sănătate publică. Virusul corona, izbucnit la Whuan în China, este o boală asemănătoare pneumoniei care, începând cu 10 februarie, a ucis peste 900 de persoane. Focarul de virus a afectat cea mai mare parte din China, țară care găzduiește o serie de companii care reprezintă o proporție imensă dintre participanții la MWC în fiecare an.

Amazon

Amazon nu va participa la MWC 2020 invocând temeri asupra coronavirusului. „Din cauza focarului și a preocupărilor continue cu privire la coronavirus, Amazon se va retrage de la expunerea și participarea la Mobile World Congress 2020, programat pentru 24-27 februarie la Barcelona, ​​Spania”. A declarat purtătorul de cuvânt al companiei într-o declarație pentru TechCrunch. Nu este clar ce a avut Amazon de arătat la MWC 2020 Barcelona, dar compania își anunță de obicei produsele hardware și serviciile cloud.

Sony

Sony s-a retras de la evenimentul MWC 2020 Barcelona. Multinaționala japoneză a urmărit îndeaproape evoluția situației în urma noului focar de coronavirus. „Întrucât acordăm cea mai mare importanță siguranței și bunăstării clienților, partenerilor, mass-media și angajaților noștri, am luat decizia dificilă de a ne retrage din expunerea și participarea la MWC 2020 din Barcelona, ​​Spania”. A  declarat Sony într-un comunicat postat pe site-ul său web. Au apărut zvonuri conform cărora vânzătorul ar putea lansa flagship-ul său Xperia 5 Plus la Barcelona.

Sony Corporation este după Hitachi si Panasonic al treilea cea mai mare companie japoneză de electronice. A fost fondată în 1946 și are sediul în Tokyo. Este unul dintre cei mai importanți producători din lume în domeniul electronicelor de consum: audio și video, computere, foto, jocuri video, telefoane mobile, etc.

LG Electronics

În plus față de Amazon și Sony nici LG Electronics nu merge la MWC 2020 Barcelona în acest an. Produsele companiei sud-coreene ce trebuiau prezentate aici vor fi în schimb arătate la evenimente separate în „viitorul apropiat”. Deocamdată, LG a decis să se retragă din expunerea și participarea la MWC 2020 mai de la Barcelona, ​​Spania. „Această decizie va împiedica expunerea inutilă a sute de angajați LG la călătoriile internaționale. Majoritatea experților în domeniul sănătății nu le-au recomandat călătorii în această situație de criză”,  a adăugat compania. LG trebuia să lanseze smartphone-ul său emblematic cu Snapdragon 865 la acest eveniment.

Măsuri stricte de securitate la MWC 2020 Barcelona

Ericsson

Sănătatea și siguranța angajaților, clienților și a altor părți interesate sunt prioritatea noastră”. A spus președintele și CEO-ul Ericsson, Börje Ekholm, într-o declarație. „Am așteptat cu nerăbdare să vă prezentăm ultimele inovații la MWC 2020 Barcelona. Este o situație foarte nefericită, dar credem cu tărie că cea mai responsabilă decizie de afaceri este să ne retragem participarea de la evenimentul din acest an„. Ericsson a adăugat în plus că va organiza evenimente separate la o dată ulterioară pentru a arăta noile produse și conținutul creat pentru MWC 2020.

Nvidia

De asemenea, compania Nvidia scoate MWC 2020 Barcelona din calendarul său. Au fost, de asemenea, citate riscuri de sănătate publică în contextul situației mondiale legate de virusul corona. „Asigurând siguranța colegilor, partenerilor și clienților noștri, regretăm că nu participăm la viitoarea expoziție tehnologică. Am așteptat cu nerăbdare să ne împărtășim munca în AI, 5G și vRAN cu industria din domeniu, dar credem că aceasta este decizia corectă”. A spus compania compania americană. Nu este clar ce intenționa să prezinte Nvidia la MWC anul acesta.

În timp ce Samsung va fi acolo, nu va trimite la fel de mulți reprezentanți oficiali la cea mai mare conferință mobilă din lume ca în anii trecuți. Xiaomi, Realme, Huawei, OPPO, Vivo, Motorola și Nokia, printre altele, sunt de așteptat să-și reducă substanțial participarea la MWC 2020 Barcelona. Unele dintre aceste companii chiar iau în calcul renunțarea la participare. O știre de ultimă oră anunță că Intel, MediaTek și Vivo au renunțat și ele.

GSMA – organizația care administrează MWC – a prezentat o declarație pentru a contracara răspândirea coronavirusului. Călătorilor din provincia Hubei din China, unde a început focarul acestui virus, nu li se va permite accesul la eveniment. Restul vizitatorilor, care au fost în alte regiuni din China, va trebui să demonstreze că au fost plecați din țară cu cel puțin 14 zile înainte. Personal medical suplimentar va fi, de asemenea, la fața locului înainte și în timpul desfășurării evenimentului din Spania. Vor fi luate măsuri stricte de securitate pentru reducerea riscurilor prezentate de boală, inclusiv o politică împotriva strângerilor de mână.