Samsung lucrează la cip-uri pentru senzorul de amprenta digitala

2151

Samsung Electronics lucrează la propriile sale cip-uri pentru senzorul de amprenta digitala, avînd ca obiectiv de a intra pe această piață, care este în prezent dominată Synaptics din SUA, și de Suedia, prin Fingerprint Cards, prin cardurile de amprentă.

Gigantul tech coreean Samsung Electronics, intenționează să înceapă producția de cip-uri pentru senzorul de amprenta digitala, de anul viitor și să instaleze primele cip-uri pentru propriile sale smartphone-uri.

Inițial la cele de serie și apoi în toată gama sa de high-end, în mai multe faze.

Compania a început dezvoltarea cip-uri pentru senzorul de amprenta digitala de la sfârșitul anului trecut când a observat o creștere în rândul producătorilor de telefoane mobile, pentru cititoare de amprente.

Samsung, care a folosit cip-uri Synaptics pentru smartphone-urile sale emblematice, cum ar fi seria Galaxy S, vrea să-și diversifice furnizorii în acest domeniu.

Tehnologia de recunoaștere a amprentelor digitale în dispozitive mobile constă din cip-uri senzori, module și software.

În timp ce face cip-uri pe cont propriu, Samsung a semnat recent un contract de licentă cu Precise Biometrics din Suedia, un lider de piață în software-ul de amprente. Compania Samsung va continua parteneriatul cu furnizorii de module senzor pentru camere foto.

Cu noua producție de cip-uri, și contractul de preluare a LSI System (LSI Corporation o companie americana cu sediul în San Jose, California, care proiectează semiconductori și software) este de așteptat, ca Samsung să devină un rival de temut printre producătorii din acest domeniu.

SURSĂTheInvestor.co.kr