Mai multe coduri secrete foarte utile pentru seria Galaxy S23

1126
Coduri secrete Galaxy S23
Sursa Foto: Bloomberg/Getty Images

Telefoanele Android sunt iubite pentru personalizarea lor și pentru numărul total de opțiuni pe care le au utilizatorii. În timp ce multe dintre aceste opțiuni pentru a modifica experiența utilizatorului sunt accesibile, unele sunt ascunse în profunzimea sistemului de operare. În cazul de față – coduri secrete. Acestea sunt coduri pe care le puteți folosi pe telefonului dvs. pentru a afișa meniuri și informații suplimentare. Unele dintre acestea sunt comenzi rapide către elementele din meniul de setări, în timp ce altele pot fi accesate numai folosind aceste coduri.

Dacă dețineți un telefon din seria Galaxy S23 – unul dintre cele mai bune telefoane Android pe care le puteți cumpăra acum – veți dori să profitați la maximum de el. Din fericire, există o mulțime de coduri secrete pe care le poți folosi pentru a face tot felul de lucruri cu telefonul tău. Mai jos, via Slashgear, vă arătăm zece coduri secrete pentru Samsung Galaxy S23 extrem de utile. Unele din aceste coduri pot fi folosite și pe alte telefoane Samsung Galaxy, altele nu. Vedeți pe I❤️Samsung o listă cu mai multe coduri secrete care pot fi folosite pe telefoanele Samsung Galaxy sau Android!

Coduri secrete – verificare IMEI și modul general de testare

*#06# — Verificare IMEI. Puteți forma codul *#06#, exact cum formați un număr de telefon, pentru a afișa numărul IMEI (International Mobile Equipment Identity) al telefonului. Numărul IMEI este un număr de 15 cifre care este unic pentru fiecare telefon. Vă ajută să identificați originea, producătorul și modelul telefonului și îl ajută să fie înregistrat într-o rețea. Fiecare telefon are cel puțin un număr IMEI.

Deoarece identifică telefonul și îl fixează într-o rețea, unele telefoane pot avea mai multe numere IMEI. Acest lucru se datorează faptului că unele telefoane, inclusiv Samsung Galaxy S23, au sloturi dual-SIM, iar unele au mai mult de două. Fiecare eSIM primește și propriul său număr IMEI. Acest număr IMEI este util și atunci când descărcați un eSIM pe telefon, deoarece eSIM-ul este legat de numărul IMEI.

Puteți găsi numărul IMEI al unui telefon și în setări, dar formarea codului *#06# va afișa imediat numărul/numerele IMEI.

*#0*# — Modul general de testare. Apelarea *#0*# afișează modul Test general pe telefon. Este un instrument de diagnosticare ascuns pentru a depana și a testa diverse componente hardware și caracteristici ale dispozitivului. Când formați codul, apare un meniu de testare, care arată o varietate de teste pe care le puteți efectua, cum ar fi afișaj, senzori, sunet și conectivitate.

Puteți testa capacitatea de răspuns a ecranului tactil și puteți verifica acuratețea culorii și contrastului afișajului. Acest lucru vă va ajuta să identificați dacă este ceva în neregulă cu ecranul tactil sau dacă ecranul are patch-uri sau pixeli morți. De asemenea, puteți testa dacă toți senzorii precum accelerometrul, giroscopul și senzorul de proximitate funcționează conform așteptărilor. Modul general de testare vă va permite, de asemenea, să efectuați un test complet al difuzorului și al microfonului, să testați funcționalitatea Wi-Fi, GPS și Bluetooth. De asemenea, poate rula o verificare a stării bateriei.

Setări USB și verificați numerele de model și versiune

*#0808# — Setări USB. Puteți forma *#0808# pentru a accesa meniul de setări USB de pe un model Galaxy S23. Meniul USB vă va permite să configurați modul în care telefonul interacționează cu alte dispozitive atunci când este conectat prin USB. Deoarece există mai multe moduri USB în care vă puteți conecta telefonul Android, acest meniu vă poate fi util pentru a-l alege pe cel potrivit pentru dvs.

Meniul de setări USB vă va permite să alegeți între diferite moduri USB, cum ar fi MTP (Media Transfer Protocol) pentru copierea datelor și PTP (Picture Transfer Protocol) pentru copierea fotografiilor de pe dispozitiv. Există și alte teste, cum ar fi opțiunea RNDIS (Remote Network Driver Interface Specification), opțiunea RMNET și opțiunea MODEM, toate fiind pentru tethering USB. În plus, obțineți și un mod de descărcare (DM) care poate fi folosit pentru actualizări de software, dacă este necesar.

Opțiunile USB apar de obicei când conectați telefonul prin USB, dar acest cod poate fi foarte util dacă nu apare de la sine.

*#1234# — Numerele de model și versiune. Puteți forma *#1234# pe Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra pentru a afișa informațiile despre model și numărul versiunii într-un singur loc. Ecranul va afișa informații importante despre telefon, care includ câmpurile AP, CP, CSC și Model.

AP (procesor de aplicație) se referă la numărul de firmware pentru sistemul de operare și interfața de utilizator a telefonului. CP (procesor celular) se referă la firmware-ul modemului, care este numărul versiunii de software legat de conectivitatea celulară a telefonului. CSC reprezintă „personalizarea software-ului clientului” și este numărul legat de regiune și informații despre operatorul mobil. Numărul de model este specific fiecărui Galaxy S23.

Aceste numere vă pot ajuta să remediați să determinați compatibilitatea cu anumite aplicații sau furnizori de rețea.

Coduri secrete pentru seria Galaxy S23

*#2663# — Actualizare firmware pentru ecranul tactil. Apelând *#2663# se va deschide meniul de actualizare a firmware-ului ecranului tactil. Meniul este conceput pentru a vă ajuta să actualizați firmware-ul ecranului tactil al telefonului și al digitizatorului ecranului. Ecran tactil conține mai multe părți, inclusiv afișajul principal dedesubt, digitizatorul, care este stratul de deasupra care preia intrarea tactilă și un ecran tactil, care procesează datele de intrare.

Meniul conține două opțiuni. TSP FW este utilizat pentru a actualiza firmware-ul modulului de ecran tactil. Poate rezolva problemele legate de sensibilitatea la atingere, acuratețea și timpul de răspuns. Opțiunea de actualizare Wacom FW este utilizată pentru a actualiza firmware-ul digitizatorului Wacom, care este folosit pentru a detecta locul atingerii ecranului.

Deși acestea sunt meniuri ingenioase, sunt puțin riscante dacă nu știi ce faci. Ar trebui să vă abțineți de la a le folosi dacă nu aveți o problemă reală cu răspunsul la atingere!

*#34971539# — Firmware-ul camerei. Puteți accesa meniul de firmware al camerei formând *#34971539#. În meniu sunt opțiuni legate de cameră pe care le puteți utiliza pentru a verifica și a remedia câteva probleme cu camera, dacă aveți.

Primul este câmpul MODULE INFO VER CHECK, care verifică versiunea modulului camerei. Câmpul PHONE TO MODULE INFO WRITE (PRINCIPAL) scrie informațiile despre modul în sistemul principal al telefonului, dar va fi inactiv în mod implicit, deoarece poate cauza probleme dacă nu este făcut de un profesionist. Câmpul FW WRITE COUNT indică de câte ori a fost scris firmware-ul.

MODULE INFO CAL CHECK verifică calibrarea modulului camerei, iar ISP CORE VOLTAGE CHECK verifică tensiunea procesorului de semnal de imagine al camerei. AF CAL DATA CHECK verifică datele de calibrare a focalizării automate, iar TILT CAL DATA CHECK verifică datele de calibrare a înclinării.

În general, nu utilizați acest meniu decât dacă știți exact ce căutați!

Informații hardware și software, verificare microfon și căști

*#12580*369# — Informații hardware și software. Introduceți codul *#12580*369# pe telefon pentru a afișa meniul de informații despre versiunea hardware și software. Acest meniu vă oferă numerele de versiune pentru diferite componente hardware ale telefonului.

Câmpul BL (Bootloader) afișează versiunea de firmware a bootloader-ului telefonului. AP (Procesor de aplicație) indică versiunea de firmware a software-ului. Acestea sunt diferite de numărul versiunii Android, în timp ce numerele BL/AP vor fi mai specifice versiunilor reglate pentru S23. Câmpul CP (Cellular Processor) arată versiunea de firmware a sistemului celular responsabil pentru conectarea hardware-ului telefonului dumneavoastră la rețea.

CSC (personalizare software pentru client) arată regiunea și informațiile de branding ale operatorului despre dispozitiv. Calibrarea RF (Radio Frequency Calibration) arată versiunea de firmware pentru conexiunile wireless. Ultimul câmp, HW Rev (Hardware Revision) arată versiunea componentelor hardware din telefon Acest lucru vă poate ajuta să identificați dacă telefonul dvs. provine dintr-un lot inițial sau unul mai nou.

*#0283# — Verificare microfon și căști. Codul *#0283# va afișa meniul de testare loopback. Este practic un test de căști și microfon pentru telefonul tău. Deoarece telefoanele din seria Galaxy S23 au mai multe difuzoare și microfoane, acest meniu vă va oferi opțiunea de a le testa separat.

Testul RCV_1stMic verifică funcția de receptor a căștii telefonului dvs. Practic, va testa microfonul de apel, situat în partea de jos a telefonului, și îl va reda prin difuzorul căștii. Testul este util pentru a verifica dacă microfonul de apelare și difuzorul telefonului funcționează bine.

Testele SPK vor verifica difuzoarele telefonului dvs. folosind fiecare dintre celelalte două microfoane. SPK_2ndMic va înregistra audio folosind al doilea microfon și îl va reda prin difuzor, în timp ce SPK_3rdMic va repeta același lucru cu al treilea microfon. Testul E/P vă va cere să conectați căștile și să testați dacă funcționalitatea căștilor funcționează conform așteptărilor.

Coduri secrete pentru verificarea SAR și starea GSM

*#07# — Verificarea conformității valorii SAR. Codul *#07# va afișa meniul de verificare a conformității valorii SAR pe telefoanele Galaxy S23. Acest meniu arată că telefonul respectă valorile SAR (Specific Absorption Rate) pentru regiunea dvs. SAR este cantitatea de energie de radiofrecvență absorbită de corp atunci când utilizați telefonul. Ecranul va afișa valorile SAR măsurate și validate pentru cap și corp.

De asemenea, va afișa SAR maxim permis în țara dvs. și o explicație a valorii SAR. Există, de asemenea, o declarație de asigurare că dispozitivul dvs. a fost testat și validat corespunzător, pentru a nu depăși valorile. Deși au existat multe speculații cu privire la aceste valori, toate modelele de Galaxy S23 se vor încadra în limitele permise. Dacă totuși doriți să verificați, acest cod vă va ajuta să aveți mai puține griji.

*#0011# — informații despre starea GSM. Codul *#0011# aduce pe ecran informații despre starea GSM. Astfel vă va permite să verificați starea conexiunii la rețea a telefonului și informații conexe. Puteți utiliza aceste date pentru a depana problemele legate de rețea.

Meniul va afișa informații despre starea conexiunii la rețea a telefonului, inclusiv puterea semnalului, tipul rețelei, utilizarea datelor, apelurile active sau conexiunile de date, precum și detalii despre furnizorul dvs. actual de rețea. Puteți vedea ce bandă este utilizată în prezent pentru a vă conecta la rețea și pentru a monitoriza puterea semnalului în timp ce schimbați tipurile de rețea.

Practic, acest meniu conține informații despre conectivitatea dvs. celulară pe care le puteți utiliza pentru a diagnostica și a remedia problemele de rețea. Puterea semnalului și informațiile despre tipul de rețea vă vor permite să depanați problemele de conectivitate. Meniul vă va oferi detalii pentru ambele SIM-uri, astfel încât să funcționeze ca un instrument eficient de depanare a rețelei.