Colaborare Samsung și Hyundai pentru conectivitatea casă-mașină

141
Colaborare Samsung si Hyundai
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat ieri o colaborare cu Hyundai pentru a-și extinde platforma SmartThings pentru mașinile conectate, inclusiv vehiculele electrice. Anunțul a venit după ce Samsung și Hyundai au semnat un memorandum de înțelegere pe 3 ianuarie. Cele două companii vor dezvolta soluții pentru stilurile de viață viitoare care să integreze total casa inteligentă și mașinile conectate.

Cele două companii vor lucra împreună pentru casa inteligentă de următoarea generație, pentru a conecta SmartThing-urile Samsung cu mașinile conectate Hyundai și Kia, inclusiv vehiculele electrice. Samsung și Hyunday Motor Group vor dezvolta serviciile „Home-to-Car” și „Car-to-Home”, precum și un serviciu integrat de management al energiei la domiciliu.

Serviciile Home-to-Car și Car-to-Home conectează casa inteligentă cu sistemele de infotainment din vehicul. În acest fel utilizatorii vor deține controlul de la distanță în ambele direcții. Prin intermediul platformei SmartThings, utilizatorii vor putea să efectueze o varietate de acțiuni legate de mașinile lor în timp ce sunt acasă. De exemplu: pornirea acestora, controlarea aerului condiționat inteligent, deschiderea și închiderea geamurilor și verificarea stării lor de încărcare. Și de la mașini, va fi posibil și controlul aparatelor electrocasnice precum televizoarele, aparatele de aer condiționat și încărcătoarele EV.

Această colaborare va permite comunicarea de la Home-to-Car și serviciile integrate de management al energiei la domiciliu”. A declarat Chanwoo Park, Vicepreședinte Executiv la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Prin conectarea platformei SmartThings cu vehicule, vom putea îmbunătăți semnificativ experiența clienților atât acasă, cât și în mașină.”

Hyunday Motor Group a fost înființată prin cumpărarea a 52% din Kia Motors, a doua cea mai mare companie de automobile din Coreea, de către Hyundai Motor Company în 1999. În Europa Hyundai are fabrici în Cehia, Turcia și Rusia.

Utilizatorii își vor putea ajusta mediile cu SmartThings prin operarea simultană a mai multor dispozitive – inclusiv vehicule – prin rutine precum „rutina bună dimineața” și „rutina de a ajunge acasă”. De exemplu, când alarma de dimineață a unui smartphone Galaxy se oprește, perdelele se vor deschide automat. De asemenea, luminile și televizorul se vor aprinde. Când utilizatorii pleacă la serviciu, mașina va fi gata încălzită la temperatura stabilită. De asemenea, ecranele smartphone-ului și ale televizorului vor afișa informații precum bateria rămasă și autonomia de rulare.

Acesta este o oportunitate de a face serviciile Car-to-Home și Home-to-Car ale mașinii conectate mai convenabile în diverse domenii”. A declarat și Haeyoung Kwon, Vicepreședinte Hyundai și Centrul de Dezvoltare Infotainment al Kia. „Plănuim să ne accelerăm dezvoltarea tehnologiei pentru a face în mod continuu sensul călătoriilor globale ale clienților Hyundai și Kia.”

Serviciul integrat de management al energiei la domiciliu va permite utilizatorilor să monitorizeze câtă energie este consumată de dispozitivele conectate din casele lor. Informații despre energie ale vehiculelor electrice și încărcătoarelor lor vor fi disponibile. Acest lucru va permite utilizatorilor să ajusteze timpul optim pentru încărcarea vehiculelor. Autovehiculele electrice conectate la serviciul integrat de management al energiei la domiciliu oferă posibilitatea de a seta automat timpul optim pentru încărcare prin luarea în considerare a prețurilor diferite în funcție de ora din zi, programul de răspuns la cererea de energie, sistem fotovoltaic și de stocare a energiei, date, și emisii de carbon specifice timpului.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Pentru a consolida și mai mult serviciile Car-to-Home, Samsung lucrează îndeaproape cu HARMAN, subsidiară deținută în totalitate de Samsung Electronics. „Ready Upgrade” de la HARMAN este pachet digital pentru cockpit care permite upgrade-uri hardware și software. Cu Ready Upgrade, utilizatorii vor putea instala funcțiile SmartThings pentru a utiliza diverse servicii Car-to-Home.