Harman Automotive, filiala Samsung, va colabora cu Ferrari pentru F1

266
Harman Automotive
Sursa foto: via sammobile.com

Harman și Samsung au dezvăluit o suită de tehnologii în mașină sub marca „Ready Care” la CES 2023 Las Vegas. La sfârșitul săptămânii trecute Harman Automotive a confirmat că cel mai recent partener al său pentru tehnologia Ready Care Upgrade este nimeni altul decât cunoscuta companie italiană Ferrari.

Noul parteneriat pe mai multe planuri Harman cu Ferrari va aduce experiențe hardware și software Ready Upgrade în cabină în gama de vehicule a mărcii italiene. Ready Upgrade va permite clienților Ferrari să actualizeze și să personalizeze funcțiile și serviciile în orice moment, „similar cu un smartphone”.

Harman Automotive pe pista de Formula 1 ca partener exclusiv Ferrari

Pe zi ce trece mașinile devin mai inteligente și mai înțesate cu tehnologiile găsite pe telefoanele mobile. Dar, producătorii de mașini se confruntă cu dificultăți în a ține pasul cu cele mai recente modificări și caracteristici de securitate. Harmann Ready Upgrade este o suită inovatoare de software și hardware care permite actualizări frecvente și eficiente ale interfeței mașinii. Este conceput pentru a oferi vehiculelor cicluri de viață mai lungi și pentru a scurta ciclul de dezvoltare pentru producătorii de automobile.

Pe lângă faptul că permite experiențe actualizabile în mașină pentru vehiculele Ferrari, Harman a anunțat, de asemenea, că este acum partenerul In-Cabin Experience Team pentru Scuderia Ferrari începând cu sezonul 2023. Cu toate acestea, cele două companii nu au detaliat amploarea acestui parteneriat, potrivit SamMobile. Nu este clar dacă Harman Automotive este un sponsor sau dacă compania va furniza tehnologii pentru echipa Ferarri.

Ferrari a fost fondată în 1929 de Enzo Ferrari. Are sediul la Maranello, Emilia-Romagna, Italia. Ferrari este cea mai de succes echipă de F1 din istorie, a participat la peste 1.000 de curse. A câștigat 16 titluri la constructori, 15 titluri la piloți.

Campionatul de F1 din 2023 va fi al 74-lea sezon din campionatul de curse auto pentru mașinile de Formula 1. Calendarul competiției Formula 1 2023 va cuprinde un număr de 23 de curse (24 inițial, înainte de anularea etapei din China). Sezonul va debuta pe 5 martie la Bahrain și se va încheia pe 26 noiembrie la Abu Dhabi.

Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru filiala Samsung Electronics, Harman International. „Parteneriatul nostru reunește două mărci celebrate pentru excelență și pentru depășirea granițelor tehnologiei și inovației”. A declarat CEO-ului Ferrari, Benedetto Vigna.