Cea mai mare colecție de telefoane mobile din lume se află în România!

471
Colecție de telefoane mobile in România
Sursa foto: guinnessworldrecords.com

Da, cea mai mare colecție de telefoane mobile din lume, conform Guinness Book, este în România. Andrei Bilbie Argentis, care locuiește în Cluj-Napoca, România are cea mai mare colecție de telefoane mobile conform Guinness Book of World Records. Recordul anterior a fost deținut de Ekrem Karagüdekoğlu, din Istanbul, Turcia cu 2.779 de telefoane mobile.

Guinness Book of World Records a omologat recordul în 3 noiembrie 2023. Numărul total de telefoane pe care Andrei le deține este de fapt mai mare. Andrei mai deține câteva mii de duplicate care nu sunt luate în calcul la totalul actualului record de 3.456 de telefoane. Cu un număr atât de mare, te-ai aștepta să auzi că Andrei a început să colecționeze telefoane mobile cu ani înainte ca Steve Jobs să introducă iPhone-ul în 2007, sau chiar înainte ca Samsung să devină regele pieței telefoanelor mobile. Potrivit PhoneArena, în mod surprinzător, Andrei Bilbie Argentis nu a început colecția în 2018, ceea ce înseamnă că și-a adunat numărul record de telefoane în ultimii șase ani.

O fotografie care însoțește povestea de la Guinness Book arată o cameră în care Andrei își ține telefoanele. Doi dintre pereții față în față sunt complet căptușiți cu telefoane mobile și mărind imaginea putem distinge mai multe unități Motorola Razr V3 în diferite culori. Peretele din partea stângă a fotografiei pare să țină câteva telefoane Google Pixel recente. În același timp pot fi văzute câteva modele mai vechi de iPhone și mai multe de Samsung Galaxy.

Cu siguranță oricărui pasionat de telefoane mobile i-ar plăcea să petreacă cel puțin o oră admirând colecția lui Andrei. Acest inedit record validat de Guinness Book of World Records poate da idei și altor colecționari de telefoane mobile. De obicei după ce scoatem din uz telefoanele noastre, le mai păstrăm puțin și apoi ajung la marele coș. Din câte se pare Andrei are altă viziune despre acest lucru.

The Guinness Book of Records este o carte de referință publicată anual din 27 august 1955. Este publicată și în limba română. Este o colecție de recorduri mondiale, atât performanțe umane cât și lucruri extreme ale lumii naturale.

Deci, faceți repede inventarul prin sertare acasă, apelați la prieteni și cunoscuți și încercați să atentați la recordul lui Andrei. Poate aveți undeva plin de praf un Samsung SH-100, primul telefon lansat de Samsung. Poate găsiți și un Samsung Galaxy S (GT-I9000), primul smartphone aparținând seriei Galaxy S. Acesta din urmă a fost lansat în 2010, avea ecran Super AMOLED de 4 inch, memoria RAM de 512MB, o cameră de 5 megapixeli și o baterie de 1.500mAh. Sigur așa ceva sunt greu de găsit, sunt foarte rare, dar dacă le găsiți sunt de colecție și foarte scumpe.

Dacă nu aveți niciun telefon rătăcit prin sertare, atunci puteți începe cu un Galaxy Z Flip 5 sau un Galaxy S23 Ultra, sau alte telefoane Samsung lansate în acest an sau anul trecut. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune telefoane Samsung Galaxy din 2023!