Compania Samsung va produce smartphone-uri și în Pakistan

351
Samsung va produce smartphone si in Pakistan
Sursa Foto: tribune.com.pk

Samsung este pregătit să înceapă fabricarea de smartphone-uri într-o nouă țară: în Pakistan. Lucky Motor Corporation a încheiat un acord cu compania Samsung pentru a produce telefoane mobile Samsung la uzina sa de la Port Qasim. Lucky Motor a trimis o notificare la bursa din Pakistan pentru a arăta acest lucru.

Compania Samsung este un gigant al telefoanelor mobile și decizia sa de a fabrica telefoane în Pakistan este un indiciu a politicii lansate de guvern în iunie 2020„. A spus ministrul energiei din Pakistan Hammad Azhar Allawala, conform ziarului The ExpressTribune. „Până în 2022, 80% din toate telefoanele mobile vândute în Pakistan ar trebui să fie fabricate local de Samsung„, a continuat ministrul. Asta nu va însemna că 80% din toate telefoanele Samsung vândute în țară vor fi fabricate de Lucky Motor, dar o mare parte da.

Samsung va produce telefoane mobile și în Pakistan

În Pakistan se fabrică în acest moment telefoane mobile Tecno, Infinix, Itel, Vivo, Oppo și Realme. Nokia se afla în proces de înființare a unei fabrici și va lansa operațiunile de producție în septembrie 2021. Acum, compania Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, va avea și o fabrică în Pakistan. Smartphone-urile Samsung se fabrică în mai mute țări din lume pe diferite continente. Vedeți pe I❤️Samsung unde se fabrică telefoanele Samsung!

În prezent, Lucky Motor produce și vinde mașini Kia în principal. Kia este o companie sud-coreeană, la fel ca Samsung. Lucky Motor Company a inițiat deja procesul de solicitare a aprobărilor necesare pentru noua unitate de producție Samsung. Se estimează că producția de telefoane mobile Samsung din Pakistan va acoperi și cererile de pe piața din Afganistan și Iran.

Pakistan are numele oficial Republica Islamică Pakistan. Statul Pakistan a apărut în 1947 din părțile majoritare musulmane ale Indiei Britanice. Pakistanul are o populație de aproximativ 225 milioane de locuitori (2021).

Unitatea Samsung va fi amplasată în Parcul Industrial Bin Qasim, Zona Economică Specială din Port Qasim, Karachi. Se preconizează că noua fabrică va fi finalizată până la sfârșitul lunii decembrie 2021. Compania nu a anunțat suma care urmează să fie investită în companie și capacitatea sa de a produce telefoane mobile.

Pentru deschiderea acestei noi unități de producție Samsung va primi și stimulente de la guvern în privința taxelor și impozitelor. Conform analiștilor, se estimează o scădere cu 10 – 15% a prețurilor telefoanelor mobile Samsung în Pakistan după începerea producției locale.