De ce nu are conectivitate prin satelit seria Galaxy S23?

233
De ce nu are conectivitate prin satelit pe cea mai recenta serie Galaxy S23
Sursa foto: via wccftech.com

Lipsa de informații asupra capacității seriei Galaxy S23 de a comunica cu sateliții a fost observată de mulți după lansare. Șeful diviziei de telefonie mobilă de la Samsung a oferit recent câteva răspunsuri cu privire la acest motiv. Răspunsul lui TM Roh de ce seria Galaxy S23 nu are conectivitate prin satelit poate dezamăgi mai multă lume. Cel mai mare competitor al Apple în spațiul smartphone-urilor rămâne în urma companiei americane în acest domeniu.

Dar, este încă posibil ca sistemul de conectivitate prin satelit să devină realitate datorită eforturilor Qualcomm și Iridium Communications. SOS prin satelit pentru seria iPhone 14 este deja activ în SUA, Canada și unele țări europene. Dar, Samsung cu seria Galaxy S23 nu a introdus încă această caracteristică. Șeful Diviziei Samsung Mobile, TM Roh, a dat detalii colegilor noștri de la CNET, via Wccftech, cu privire la lipsa conectivității prin satelit.

Posibil în viitor conectivitate prin satelit la seria Galaxy S23

„La momentul potrivit, când infrastructura și tehnologia este gata pentru Samsung Galaxy, divizia noastră de telefonie mobilă a luat în considerare în mod activ și adoptarea acestei caracteristici.” A spus TM Roh, Președintele și Directorul diviziei Samsung MX Business.

Cu toate acestea și seria Galaxy S23 cu Snapdragon 8 Gen 2 va beneficia de conectivitate prin satelit în viitor. Datorită Snapdragon Satellite, care oferă comunicații orbitale pentru smartphone-urile cu procesorul emblematic Qualcomm, SOS de urgență va ajunge și pe telefoanele din seria Galaxy S23. Snapdragon Satellite este prima soluție bazată pe satelit din lume capabilă să accepte mesageria bidirecțională pentru smartphone-uri.

Iridium Communications Inc. este o companie americană cu sediul în McLean, Virginia. Iridium are un sistem de 66 de sateliți activi și 9 de rezervă pe orbită pentru comunicații mobile. Sistemul este numit după elementul chimic iridiu.

Qualcomm a încheiat un parteneriat cu Iridium Communications pentru a aduce mesaje bidirecționale pe smartphone-uri. Potrivit Qualcomm, funcția este așteptată să fie lansată în a doua jumătate a anului 2023 la o dată neconfirmată. O parte din motivul pentru care seria Apple iPhone 14 are SOS de urgență prin satelit s-a datorat modemului Qualcomm Snapdragon X65 5G. Cu gama Galaxy S23, modemul Snapdragon X70 5G poate face acest lucru posibil, dar va trebui să așteptăm câteva luni pentru implementare.

Acum că șeful Samsung MX a clarificat această problemă așteptăm să primim conectivitate prin satelit pe Galaxy S23. Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra. La urma urmei, parteneriatul dintre Qualcomm și Iridium Communication va aduce comunicațiile prin satelit la produsele emblematice Android. Probabil Samsung va aduce această funcție printr-o viitoare actualizare de software.