Unele probleme de conexiune la Android Auto cu seria Galaxy S23

196
Unele probleme de conexiune la Android Auto cu seria Galaxy S23
Sursa foto: via phonearena.com

Seria Galaxy S23 anunțată la începutul lunii este disponibilă de ieri la nivel global. Înainte de această disponibilitate mulți dintre cei care au precomandat un model din această serie au primit deja telefonul respectiv. Unii dintre primi utilizatori de Galaxy S23, Galaxy S23+ sau Galaxy S23 Ultra au descoperit că au probleme în a le pot conecta în mod fiabil la Android Auto.

Aceste situații au fost făcute publice prin intermediul comunității Android Auto Help Google și Reddit, potrivit PhonAndroid. Acolo o parte din noii utilizatori de S23, S23+ și S23 Ultra și-au exprimat frustrările față de această aplicație care nu funcționează pe dispozitivele lor noi-nouțe. Problema pare să fie similară cu a telefoanele Google Pixel după actualizarea din ianuarie. Actualizarea a introdus o eroare care a împiedicat împerecherea dispozitivelor cu BLE (Bluetooth Low Energy).

Seria Galaxy S23 are probleme la conectarea cu Android Auto

În plus, problema persistă chiar și atunci când se încearcă diferite metode de depanare, cum ar fi modul de depanare USB, schimbarea configurației USB implicite la transferul de fișiere/modul automat Android și chiar schimbarea diferitelor cabluri USB-C. Cu toate acestea, conectarea manuală la Bluetooth pare să funcționeze fără probleme cu modelele din seria Galaxy S23. Unii utilizatori au menționat că această problemă a fost prezentă și pe unele dispozitive Galaxy S22, dar nu a fost rezolvată niciodată.

Android Auto este o aplicație mobilă dezvoltată de Google. Pentru a folosi aplicația un utilizator trebuie să aibă un dispozitiv și un vehicul compatibile. Aplicația este disponibilă în 42 de țări din lume printre care și România.

Deoarece Galaxy S23, Galaxy S23+ sau Galaxy S23 Ultra sunt nou-nouțe probabil că o actualizare de software va fi lansată în curând pentru a remedia problema. Deja Google adună mai multe informații despre această situație neplăcută pe Android Auto Help Google. Cu toate acestea, este important de reținut că această problemă nu afectează fiecare utilizator al unui telefon din seria Galaxy S23. În același timp merită menționat că telefoanele de la alți producători nu par să aibă probleme de conectare la aceleași vehicule.

Trebuie să așteptăm și să vedem cât de repede pot Google și Samsung să rezolve acest lucru. Probabil în scurt timp va fi lansată o actualizare pentru a rezolva problema. Între timp, pentru cei afectați, conectarea manuală prin Bluetooth pare să fie singura soluție până acum. Vedeți pe I❤️Samsung cum să conectați un telefon Galaxy la o mașină folosind Android Auto!