Confidențialitate mai bună pe WhatsApp prin ascunderea numărului de telefon

232
WhatsApp ascunderea numarului de telefon
Sursa foto: via phonandroid.com

WhatsApp își continuă eforturile din ultimul timp în ceea ce privește confidențialitatea. Aplicația de mesagerie a adăugat de data aceasta o funcție în fila Comunități care face toată diferența. Într-adevăr, cea mai recentă versiune beta vă permite să vă ascundeți numărul de telefon de ceilalți membri ai grupului.

În ultimele luni, WhatsApp pare să-și concentreze activitatea pe două direcții foarte specifice: aspectul comunității și confidențialitatea. Pentru cea dintâi, filiala Meta a lansat anul trecut fila Comunități, care vă permite să creați subgrupuri în cadrul unor grupuri deja existente. Adăugând la acestea conversațiile care pot găzdui tot mai mulți utilizatori, WhatsApp nu mai este această aplicație destinată interacțiunilor între două persoane.

Confidențialitatea în atenția WhatsApp

Asta nu înseamnă că WhatsApp și-a uitat principalul avantaj față de concurență – cel puțin mainstream. Într-adevăr, WhatsApp a pus mult accent pe protejarea confidențialității în ultimele luni, în special prin căutarea altor modalități prin care utilizatorii se identifică decât numărul de telefon. Se are în vedere în special posibilitatea înlocuirii acestuia din urmă cu un pseudonim.

În prezent, numărul tău este vizibil pentru toți membrii unei comunități când interacționezi cu un mesaj postat în conversație. Setând numărul lor la privat, puteți reacționa la orice mesaj păstrând informațiile de contact secrete. În curând veți putea să vă ascunzi numărul de telefon în fila Comunități. De la ultima versiune beta a WhatsApp, este posibil să preveniți acest lucru.

PhonAndroid este un site din Franța fondat în 2010. Un site scris de profesioniști din domeniu, o mare comunitate dedicată știrilor Android și tehnologiei! Publică informații despre ultimele tehnologii mobile, recenzii, aplicații, sfaturi, etc.

Administratorii Comunității, în schimb, nu își vor putea camufla numărul, potrivit PhonAndroid. Doar participanții vor putea rămâne complet anonimi. De asemenea, dacă încercați să contactați direct un alt membru al grupului al cărui număr este privat, acesta va trebui să vă dea permisiunea de a-l accesa.

Funcția este în prezent disponibilă numai prin cea mai recentă versiune beta WhatsApp, atât pe Android, cât și pe iOS. Acesta din urmă este lansat treptat pentru utilizatori și, prin urmare, ar trebui să-și găsească în curând drumul către versiunea publică generală a aplicației.