WhatsApp vă va înlocui în curând numărul de telefon cu o poreclă

271
WhatsApp va va inlocui in curand numărul de telefon cu o porecla
Sursa foto: via phonandroid.com

WhatsApp aduce permanent noutăți pentru utilizatori. Nici nu este de mirare, este cea mai folosită aplicație de mesagerie din lume, fiind urmată de Facebook Messenger și Telegram. Acum WhatsApp tocmai a lansat o funcție foarte interesantă în ultima sa versiune beta. Acest lucru oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege o poreclă, pentru a înlocui numele și numărul de telefon. O opțiune care va consolida securitatea și protecția datelor lor.

În mod regulat, WhatsApp testează noi funcții. Cea mai importantă lansare recentă este, fără îndoială, posibilitatea de a-și modifica mesajele după trimitere, opțiune deja disponibilă pe multe aplicații de mesagerie concurente. În timp ce poreclele au putut fi instalate de ceva timp pe alte sisteme de mesagerie, aplicația WhatsApp a fost reticentă să le integreze.

Poreclă în loc de nume și număr de telefon pe WhatsApp

Totuși, asta s-ar putea schimba foarte curând. Potrivit PhonAndroid, WhatsApp a lansat versiunea 2.23.11.15, cea mai recentă versiune beta de până acum. Acum aplicața permite utilizatorilor să aleagă o poreclă. Acesta va fi precedată de un @, conform tradiției. În curând vor fi disponibile și emoji animate pe aplicația Meta (Facebook).

Pentru a face acest lucru, va trebui să accesați fila Profil a aplicației pentru a accesa opțiunea. Ne imaginăm că această poreclă va permite utilizatorilor să se întâlnească înainte de a începe o conversație, ceea ce va îmbunătăți considerabil confidențialitatea în ecosistemul său. Într-adevăr, pentru moment, numărul persoanei este strict necesar pentru a-l putea adăuga în contactele tale.

Brian Acton și Jan Koum, foști angajați ai Yahoo, au creat aplicația WhatsApp în 2009. Jan Koum a ajuns în SUA la 16 ani din Ucraina și a urmat San Jose State University. Brian Acton este american și a absolvit Stanford University.

Prin această caracteristică, WhatsApp va putea spori securitatea și anonimatul utilizatorilor săi. Acest lucru este oarecum similar altor actualizări recente, cum ar fi posibilitatea de a-și bloca conversațiile cu o parolă. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum va folosi aplicația această nouă funcție. De exemplu, dacă se poate aplica și conversațiilor de grup, ceea ce ar facilita navigarea între mesaje.