De la autentificări prin parolă la coduri blockchain, mulți dintre noi stocăm în mod regulat informații valoroase pe smartphone-urile noastre. În timp ce acest lucru ne permite să ne bucurăm de mai multă comoditate, aceasta face din dispozitivele noastre mobile o țintă pentru utilizatorii mai puțin inițiați în aceste lucruri. Pentru a preveni astfel de situații seria Galaxy S20 are Secure Processor.

Pentru ca utilizatorii să se bucure de tehnologia și inovațiile companiei Samsung, dispozitivele Galaxy vin cu o gamă largă de soluții de securitate pentru a proteja datele personale. Samsung Knox izolează și protejează datele de la cipul hardware, în timp ce Wi-Fi securizat oferă un mediu sigur pentru navigarea pe internet pe conexiunile publice fără fir. Și în caz de pierderi sau furt, serviciul Find My Mobil permite utilizatorilor să localizeze de la distanță smartphone-ul, precum și să facă backup și să protejeze datele stocate pe dispozitiv. Cu seria Galaxy S20, Samsung a continuat să construiască pe această bază solidă de securitate. În centrul sistemului îmbunătățit pe Galaxy S20 se află Secure Processor, conceput pentru a vă asigura că datele dvs. sunt protejate chiar și împotriva atacurilor hardware avansate.

Securitate îmbunătățită a hardware-ului cu Galaxy S20 și Secure Processor

La fel ca modul în care lăcătușii pot folosi instrumente pentru a trece pe lângă o ușă încuiată, hackerii pot provoca grave prejudicii hardware-ului prin încălcarea securității smartphone-ului. Aceste atacuri, cunoscute și sub numele de atacuri hardware, se pot întâmpla dacă hackerul pune stăpânire pe dispozitiv.

Procesorul securizat – Secure Processor, aflat pe Galaxy S20 este soluția Samsung pentru a contracara atacurile hardware. Componenta este un cip fizic care oferă un spațiu izolat pentru a proteja datele confidențiale din dispozitiv. În plus față de scrambling-ul continuu și criptarea datelor confidențiale, folosește un scut fizic pentru a proteja atacurile fizice. Componenta poate detecta, de asemenea, modificări de tensiune sau de temperatură nevalide și este echipată cu algoritmi de securitate pentru a împiedica cele mai variate și sofisticate atacuri.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Un hacker este un expert în informatică care se ocupă în special cu „spargerea” codurilor unor sisteme informatice. Conceptul de hacking a apărut în anii 60, la Massachusetts Institute of Technology din SUA.[/vc_message]

Un nivel suplimentar de protecție pentru datele dvs.

Secure Processor protejează o gamă largă de date valoroase pe smartphone-ul dvs., începând de la blocarea ecranului. Se asigură că PIN-ul, modelul sau parola ecranului de blocare nu sunt susceptibile de a fi ghicite. Procesorul securizat făcând aproape imposibil să resetați contorul de erori, care monitorizează numărul de încercări de deblocare eșuate.

În plus față de blocarea datelor ecranului, procesorul securizat poate prelucra și parolele private blockchain, conform NewsSamsung. Acestea sunt similare cu parolele bancare pentru portofelele cripto-valutare. Componenta acceptă chiar Strongbox Keymaster, ceea ce înseamnă că oferă protecție hardware pentru coduri private sau date sensibile din aplicații terțe.

Ca parte a platformei de securitate cu mai multe straturi Samsung Knox, Secure Processor nu numai că vă va păstra datele protejate oricând, ci va permite și experiențe mobile mai sigure și mai convenabile în viitor.