Coreea de Sud a lansat oficial 5G prin intermediul unui telefon Samsung

871

Operatorii majori de telefonie mobilă din Coreea de Sud au lansat serviciul 5G. Un telefon Samsung a fost ales pentru a efectua primul apel video în noua rețea. Întreprinderile vor începe să utilizeze 5G pentru roboți, inteligență artificială, autoturisme și în producție.

CEO-ul SK Telecom, Park Jung-ho, a efectuat un apel video de la centrul de control al rețelei operatorului de telefonie mobilă. Acesta a apelat un manager de personal din biroul companiei Myeong-dong din centrul Seul-ului, folosind un smartphone pilot 5G al Samsung Electronics. Operatorii de telefonie din Coreea de Sud, SK Telecom, KT și LG U+ au promis să-și extindă rapid infrastructura de 5G în toată țara, pregătindu-se pentru lansarea pe smartphone-uri în luna martie.

Șeful Samsung Mobile DJ Koh, a spus că „Samsung și SK Telecom au lucrat îndeaproape pentru a accelera comercializarea 5G„. Telefonul Samsung folosit arată ca un Galaxy S9+. Acest lucru este un indiciu că tehnologia 5G implementată de Samsung pe smartphone-urile sale funcționează.

Primul smartphone Samsung 5G este așteptat să sosească în martie 2019. Compania se pare că va lansa un model separat al telefonului Galaxy S10 cu suport 5G . În mod evident, acesta ar fi lansat numai pe piețele în care rețelele 5G au fost lansate. Se presupune că mai mulți operatori de telefonie din lume  vor lansa rețele 5G la începutul anului viitor.

Serviciile 5G din Coreea de Sud se vor folosi momentan doar în scop comercial

Mă simt profund mișcat de acest prim apel video pe un smartphone 5G”, a spus Park Jung-ho. „A fost mult mai clar decât în LTE și răspunsul a fost mult mai rapid„. Apeluri au fost apoi făcute cu mai multe telefoane și în mai multe orașe din Coreea de Sud. 13 regiuni și orașe, printre care Seul au momentan acoperire în rețeaua 5G. Serviciile de rețea 5G se vor concentra pe utilizarea în întreprinderi, deoarece nu există smartphone-uri care să susțină încă rețele 5G.

5G (G vine de la Generation) este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă. Vitezele de download cresc, latența comenzilor prin semnalul wireless va scădea, filmele și materialele video se vor încărca mult mai repede, site-urile vor răspunde mult mai rapid la comenzi.

SK Telecom a declarat ca Myunghwa Ind. este primul său client 5G. Myunghwa va folosi serviciul 5G-AI pentru a verifica calitatea produselor auto. Imaginile de înaltă rezoluție ale liniilor de producție vor fi trimise unui server cloud care va utiliza un server AI pentru a verifica calitatea produselor. SK Telecom a declarat că serviciul său 5G pentru scopuri corporative va fi furnizat ca un pachet care dispune de routere mobile și servicii de rețea.

LG U+, al treilea jucător de pe piața telecomunicațiilor din Coreea are aproximativ 4.100 de stații de bază de 5G. Cele mai multe dintre cei trei operatori. LG U+ intenționează să înființeze mai mult de 7.000 de stații până la sfârșitul lunii decembrie. Primul client de 5G al LG U+ este producătorul de tractoare LS Mtron. Compania a colaborat cu LG U+ pentru a dezvolta primul tractor de 5G, care poate fi controlat de la distanță.