Coreea are cele mai mari prețuri din lume la telefoanele Samsung

271
Coreea are cele mai mari preturi din lume la telefoanele Samsung
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung este de ani de zile cel mai mare brand de smartphone-uri din lume. Compania din Coreea de Sud vinde un număr impresionant de telefoane în fiecare an, unele foarte scumpe, alte mai ieftine. Cu toate acestea, compania Apple este cea care realizează cel mai mare profit și vinde cele mai costisitoare smartphone-uri în medie. Dar în ce țări se cumpără cele mai scumpe smartphone-uri?

Coreea de Sud este țara cu cele mai scumpe smartphone-uri din lume, răsturnând credința populară că SUA deține cel mai mare preț mediu de vânzare al dispozitivelor mobile. Sunt și țări unde telefoanele sunt mai scumpe față de media de pe piață, indiferent că vin de la Samsung, Apple, Xiaomi sau alte companii aflat în top-ul vânzărilor. Surprinzător, telefoanele Samsung vândute în Coreea de Sud sunt mult mai scumpe decât pe alte piețe.

Samsung are cel mai mare preț mediu de vânzare pentru telefoane în Coreea

Recent compania de cercetare de piață TechInsights a publicat rezultatele unui studiu privind ASP-ul Average Selling Price – Prețul Mediu de Vânzare. De aici vedem care țări au cele mai mari ASP-uri pentru smartphone-uri, potrivit SamMobile. Rezultatele sunt surprinzătoare în unele privințe, mai ales în cele privind compania Samsung.

Potrivit noului studiu de piață, Coreea, casa Samsung, este țara cu cel mai mare ASP pentru smartphone-uri din lume. Sud-coreenii cumpără, în medie, cele mai scumpe smartphone-uri. Anterior, acea piață era condusă de Japonia, dar Coreea de Sud a depășit-o în 2020. Coreea, urmată de Japonia, are cele mai scumpe smartphone-uri, SUA ocupând locul al treilea, conform TechInsights. Telefoanele inteligente Galaxy reprezintă 65-70% din totalul vânzărilor în Coreea, în timp ce iPhone-urile reprezintă aproximativ 28%.

Coreea de Sud se clasează pe locul 13 ca putere economică în lume, cu un PIB nominal de 1,66 trilioane de dolari SUA în 2023. Salariul mediu în Coreea este de aproximativ 3.890.000 KRW (Won sud-coreean) sau 2.947 de dolari pe lună.

Coreea, Japonia și SUA, datorită ASP-ului lor mai ridicat pentru smartphone-uri, sunt foarte importante pentru mărcile de smartphone-uri. Cu toate acestea Samsung și Apple conduc aceste piețe. Samsung s-a concentrat pe îmbunătățirea profitabilității prin divizia sa de smartphone-uri, lansând mai multe telefoane de ultimă generație. De exemplu seria pliabilă Galaxy Z cu telefoane care pornesc de la 1.000$ și ajung până la 1.800 de dolari.

Sursă foto: TechInsights

În plus, TechInsights indică poziția optimistă a Samsung cu privire la succesul seriei Galaxy S24. Compania sud-coreeană vrea vânzări mai mari pentru viitoarea serie emblematică decât pentru seria Galaxy S23. Compania și-a stabilit obiective ambițioase de livrare de 35 de milioane de unități pentru Galaxy S24. Nu uitați că Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra se vând și acum foarte bine.