Coreea de Sud este singura țară unde toți locuitorii dețin un smartphone

810

Știm deja că utilizarea smartphone-urilor este în permanentă creștere. Compania Pew Research a publicat un studiu din care aflăm țările care dețin cele mai multe smartphone-uri și cele care au cele mai puține. Coreea de Sud, patria gigantului high-tech Samsung, cel mai mare producător mondial se smartphone-uri și a lui LG Electronics, este singura țară din lume unde populația are 100% telefoane mobile.

Compania americană Pew Research Center a efectuat un studiu de piață la care au participat 30.133 de persoane. Studiul a fost făcut în perioada 14 mai -12 august 2018 în 27 de țări din toată lumea. Au fost alese țări puternic dezvoltate, economiile emergente și mai slab dezvoltate. România nu a făcut parte dintre țările care au fost alese pentru acest sondaj.

100% din populația Coreei de Sud deține un telefon mobil

Coreea de Sud conduce în rândul țărilor avansate cu un procent de 95% dintre locuitori care au în proprietate un smartphone. Diferența de 5% din populație utilizează un telefon mobil care nu se poate conecta la internet. Acest lucru face din Coreea de Sud singura țară din această anchetă și din lume, cu 100% din populație ce deține un smartphone sau un telefon mobil. Aici este casa Samsung și probabil și acest lucru a avut o mare importanță.

Pe locul al doilea în acest studiu se află Israelul cu 88% dintre respondenți care dețin un smartphone. Este urmat de Olanda cu 87% și Suedia cu 86%. Urmează Australia, Statele Unite cu 81%, Spania, Germania 78%, Marea Britanie, Franța, Italia, Argentina. Japonia și Canada au un procent de 66%.

Pew Research Center a fost fondată în 2004 și are sediul în Washington DC. Efectuează studii cu privire la aspectele sociale, internet și tehnologie, cercetări demografice și alte cercetări științifice în Statele Unite și în lume. Pew Research Center este o organizație non-profit și este o filială a The Pew Charitable Trusts, principalul său finanțator.

Ungaria 64%, Polonia 63%, Rusia și Grecia cu 59% sunt țările cu cele mai mici procente dintre economiile considerate avansate. Studiul a constatat că, deși tehnologia mobilă s-a răspândit rapid – cu mai mult de 5 miliarde de persoane care dețin acum dispozitive mobile, jumătate dintre ele smartphone-uri, – creșterea nu a fost egală.

În țările cu economii emergente, Africa de Sud și Brazilia conduc, fiecare cu 60% din populație deținând un smartphone. Filipine cu 55%, Mexic 52% și Tunisia cu 45% ocupă primele cinci locuri între aceste țări. Pe ultimul loc se află India, unde 24% din populație deține un smartphone.

Media țărilor dezvoltate, privind deținerea unui smartphone, este mult mai mare

Nu au fost luate în considerare numele producătorilor cum ar fi Samsung, Apple, Google, Huawei, Sony sau alte mărci. A contat doar deținerea unui smartphone. Telefoanele mobile s-au răspândit rapid pe tot globul, potrivit KoreaTimes. Dar creșterea tehnologiei mobile până în prezent nu a fost egală, nici între națiuni, nici în interiorul fiecărei țări în parte.

Persoanele din economiile avansate au mai multe șanse de a avea telefoane mobile – în special telefoane inteligente. Locuitorii din aceste țări sunt mai predispuși să utilizeze internetul și mass-media decât persoanele din economiile mai slab dezvoltate. De exemplu, media celor care dețin un smartphone în cele 18 țări cu o economie dezvoltată este de 76%. În țările cu o economie emergentă, mai slab dezvoltată, media celor care dețin un smartphone este de 45%.