Corning va fi furnizor de sticlă UTG (Ultra-Thin Glass) pentru Galaxy Z Flip 3

210
Corning va fi furnizor de sticla UTG pentru Galaxy Z Flip 3
Sursa Foto: SamMobile.com

Afișajul pliabil al viitorului Samsung Galaxy Z Flip 3 va avea un strat de UTG (Ultra-Thin Glass) furnizat de Corning. Este o victorie a designului pliabil UTG al companiei, potrivit unui tweet recent al  analistului DSCC, Ross Young. Dar compania americană Corning nu va fi singurul furnizor UTG pentru viitorul Galaxy Z Flip 3 de la Samsung. Ross Young adaugă că SCHOTT va continua să furnizeze sticlă UTG pentru Samsung, în timp ce eCONY va fi responsabilă pentru subțierea, întărirea și tăierea panourilor.

Zvonurile despre colaborarea Samsung și Corning la dezvoltarea UTG au apărut anul trecut. A fost perioada în care au apărut pliabilele Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2. Aceste dispozitive sunt echipate cu UTG furnizat de Samsung Display. Dar divizia de electronice de larg consum a companiei ar fi colaborat cu Corning pentru a-și extinde lanțul de aprovizionare pentru a fi mai puțin dependentă de Samsung Display. Aceasta din urmă va începe în acest an să furnizeze afișaje pliabile către Google, Vivo și Xiaomi.

Sticlă Ultra-Thin Glass produsă de Corning pentru Galaxy Z Flip 3

Pe de altă parte, Samsung Display deține o participație la Corning, conform SamMobile. Cele două companii au semnat un acord de colaborare care se întinde pe 7 ani. Deci, ca cercul să se închidă, putem spune că Samsung Display continuă să fie implicat în dezvoltarea UTG pentru gama Galaxy Z Flip și Z Fold, deși poate nu direct.

Deși Samsung păstrează secrete datele despre Galaxy Z Flip 3, unele zvonuri sugerează că dispozitivul va avea un ecran de 6,7 inch (17,02 cm), cu un raport de aspect similar cu originalul Samsung Galaxy Z Flip. Se zvonește, de asemenea, că sticla UTG utilizată de Galaxy Z Flip 3 ar putea fi de două ori mai groasă decât cea actuală. Această sticlă produsă de Corning sau SCHOTT va face ecranul pliabilului Flip 3 mult mai rezistent.

SCHOTT AG este o companie multinațională germană specializată în fabricarea de sticlă. A fost fondată în 1884 la Jena, Germania, de către Otto Schott, Ernst Abbe, Carl Zeiss și Roderich Zeiss. A furnizat sticlă pentru microscoape și telescoape companiei Carl Zeiss.

Sunt informații că Samsung va reduce și grosimea ramelor ecranului pentru un aspect mai modern. Rămâne de văzut dacă panoul pliabil va avea o rată de reîmprospătare ridicată, ne gândim aici la 120Hz. Ecranul exterior, este de așteptat să fie puțin mai mare și ar putea fi protejat de Corning Gorilla Glass Victus.