Acasă Stiri Costurile de producție pentru Galaxy S9, mai mari decât ale lui S8

Costurile de producție pentru Galaxy S9, mai mari decât ale lui S8

Costurile de producție pentru telefoanele Galaxy S9 au crescut, iar responsabilă de acest lucru se pare că este în principal, noua cameră cu diafragma variabilă, conform TechInsights. Costul de producție a lui Samsung Galaxy S9+ este de 379 dolari, o creștere de 36 $ față de modelul anterior, Galaxy S8+, care a costat 343 dolari.

În România Samsung Galaxy S9 este deja listat de:

În ciuda faptului că Samsung Galaxy S9+ are același ecran ca iPhone X, costurile de producție sunt mai mici decât ale acestuia, costul producerii unui S9+ este cu 42 de dolari mai mic decât al unui Apple iPhone X, conform analizei efectuate de TechInsights.

Fabricarea noului smartphone Galaxy S9+ costă mai mult conform estimărilor firmei TechInsights, printre altele pentru că S9+ are un sistem de camere mult mai avansat, care include o a doua cameră din spate. Aceste componente costă 48 $, față de numai 32 $ pe Galaxy S8+.

Pe măsură ce camerele inteligente s-au îmbunătățit suficient pentru a fi indispensabile pentru majoritatea utilizatorilor, calitatea fotografiilor a devenit un loc important de luptă între Apple, Samsung și alte companii de tehnologie mobilă.

Samsung a luat camera de 12 MP cu performanțe superioare din Galaxy Note 8, plus camera de 12 MP de pe Galaxy S8+ și le-a combinat pentru modulul camerei S9+„, a spus expertul Al Cowsky de la firma TechInsight.

Celălalt domeniu important pentru telefonia mobilă este ecranul. Deși aici costurile au scăzut, componenta cea mai scumpă din interiorul lui S9+ este ecranul OLED de 6,2 inch, care vine la 72,50 USD. Este mai ieftin decât ecranele de dimensiuni asemănătoare aflate pe Galaxy Note 8 și Galaxy S8+, care au costat 82 $ și respectiv 78,50 $, potrivit analizei TechInsights. Ecranul este urmat de procesorul aflat la bordul lui Galaxy S9+ care vine la un preț de 68 dolari și componentele de memorie la un cost de 51 $.

Telefonul analizat de TechInsights utilizează un procesor proiectat de Samsung, în timp ce modelele Samsung din S.U.A. folosesc procesoarele Qualcomm. Dispozitivul luat în calcul de TechInsights are procesorul Exynos 9810 de la Samsung, care este unul nou, potențial mai rapid decât modelele de anul trecut.

Aceste calcule pentru prețul de cost au fost efectuate doar pentru modelul Samsung Galaxy S9+.

TechInsights este o firmă înființată în 1989 și are sediul în Ottawa, Canada. Are peste 250 de angajați, experți și specialiști și birouri în întreaga lume. Furnizează servicii și soluții pentru peste 200 de companii globale de tehnologie, semiconductoare și electronice. Are cea mai mare bază de date arhivată a tehnologiei de informații din lume.

La vânzare pe piața americană prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă, la un preț pret mediu de 900 dolari, Samsung are o marjă de profit brută de 58% după estimările TechInsights. Samsung vinde, de asemenea, dispozitivul pe site-ul său web pentru un preț de 840 dolari, ceea ce ar duce la o marjă de profit de 55%.

Aceste cifre sunt comparabile cu marjele estimate de 61% pentru Apple iPhone X și de 59% pentru iPhone 8 Plus, potrivit analizei TechInsight.

SourceBloomberg

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...