Cota de piață uriașă pentru Samsung în Coreea de Sud, peste 70%

574
Sursa Foto: Yonhap / koreaherald.com

Samsung cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a atins o cotă de piață incredibilă în Coreea de Sud. Gigantul high-tech a ajuns la o cotă de piață de 72,3% în trimestrul trei, pe teren propriu în Coreea. Este pentru prima dată când cota de piață a smartphone-urilor Samsung a trecut de 70% în Coreea. Informația a fost făcută publică de compania de studiu de piață Strategy Analytics Inc.

În cele trei luni care s-au încheiat în septembrie, Samsung Electronics a vândut 3,4 milioane de smartphone-uri în Coreea de Sud. Cota de piață Samsung în Coreea de Sud în Q3 2020 (72,3%) a fost mult mai mare față de cea din Q3 2019, când a avut 67,9%. Următoarele clasate după Samsung au fost LG Electronics cu un procent de 9,6% urmată de compania Apple cu 8,9%. Apple a avut o cotă de piață în scădere cu 0,9% față de aceeași perioadă a anului trecut (9,8%). LG Electronics a avut o scădere cu 2,1% față de aceeași perioadă a anului trecut (11,7%).

Telefoanele emblematice Samsung au contribuit la această performanță

Conform The Korea Herald, seria Galaxy Note 20, Galaxy Z Flip 5G și Galaxy Z Fold 2, au contribuit din plin la acest lucru. Toate modelele de mai sus au fost lansate de Samsung în Q3 2020 și au ajutat compania să atingă cea mai mare cotă de piață avută vreodată în Coreea de Sud.

Cu toate acestea, Strategy Analytics se așteaptă ca cota de piață a companiei să scadă ușor în trimestrul patru 2020. Compania Apple a lăsat recent la vânzare în Coreea ultima serie, iPhone 12. Conform informațiilor din Coreea cererea pentru noile iPhone-uri Apple – iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max – pare destul de mare. Peste 300.000 de bucăți de iPhone 12 și 12 Pro au fost vândute în 10 zile după lansare.

LG este o companie sud-coreeană fondată în 1958. Este una dintre cele mai mari companii de electronice de consum din lume. Sigla LG cu literele L și G într-un cerc simbolizează lumea, viitorul, tineretul, umanitatea și tehnologia.

Rivalul Samsung din Coreea, LG Electronics și gigantul tehnologic american Apple Inc. și-au văzut cotele de piață serios scăzute. Cele două companii care mai contează pe piața sud-coreeană și-au văzut vânzările în Q3 2020 scăzând sub 10%. Ceilalți producători de telefoane mobile au avut o cotă de piață cumulată de aproximativ 9% în Coreea de Sud.

Cota de piață internă a smartphone-urilor Samsung în Coreea a fost întotdeauna de aproximativ 60%. Cota de piață de anul trecut a fost de 67,9% (Q3), iar cea din trimestrul doi 2020 a fost de 69,4%. Samsung este în continuare cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.