Samsung își mărește decalajul în cota de piață pe trimestrul trei din 2020

533
Sursa Foto: omdia.tech.informa.com

Zilele trecute a apărut topul primilor cinci producători de smartphone-uri din lume în Q3 2020. Datele au fost făcute publice de compania de studiu de piață International Data Corporation (IDC). Sondajul IDC nu a inclus numai primi cinci producătorii de telefoane, celelalte companii fiind incluse într-un grup numit „altele”. Quod erat demonstrandum – Samsung este în continuare șeful pe piața globală de telefonie mobilă.

Samsung a livrat 80,4 milioane de bucăți în trimestrul trei din 2020, acest lucru oferindu-i un avantaj imens față de numărul doi Huawei (51,9 milioane). Locul trei a fost ocupat Xiaomi (46,5 milioane), urmată de Apple (41,6 milioane) și Vivo (31,5 milioane).

Datele IDC confirmate și de Omdia, Samsung tot pe primul loc!

Acum și Omdia a lansat datele privind numărul de smartphone-uri livrate de companii în Q3 2020. Samsung poartă în continuare coroana și este cel mai mare producător global. Ordinea primelor cinci se potrivește cu rezultatele IDC, dar Omdia include și celelalte firme în primele zece. Aceste date vor fi de interes pentru fanii anumitor mărci care s-ar putea să nu fie printre primele cinci, dar care apar în primele 10. De exemplu companii cu ar fi Motorola și LG se află în top 10. Motorola și LG au fost pe opt și, respectiv, nouă la livrările globale de telefoane în Q3 2020.

Samsung a livrat pieței 81,2 milioane de telefoane, 23% din piața smartphone-urilor în perioada iulie – septembrie. Gigantul sud-coreean a avut un câștig de 50% în livrări față de trimestrul anterior și o creștere de 4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Huawei a fost al doilea cu 15% din plăcinta globală a smartphone-urilor, conform PhoneArena. Compania a livrat 51,9 milioane de unități în Q3, dar are un declin anual de 22,3%. Xiaomi (44,5 milioane de telefoane livrate) și Apple (41,5 milioane) au fost pe locul patru și respectiv cinci. Ambele cu o cotă de piață de 12%.

Expresia Quod erat demonstrandum -„ceea ce era de demonstrat”, este utilizată cu sensul „astfel a fost demonstrat”. Fraza a fost folosită de mulți matematicieni greci, inclusiv Euclid și Arhimede. Ulterior a fost folosită și de Galileo, Spinoza și Isaac Newton.

Oppo este pe șase, cu 8% și 28 de milioane de telefoane livrate. Pe locul șapte în Q3 2020 a fost Realme. Are o cotă de piață de 4% cu 14,5 milioane de telefoane livrate; o creștere enormă de 249% față de trimestrul II și o creștere anuală de 43% față de livrările din Q3 2019.

Livrările de smartphone-uri au scăzut în trimestrul trei 2020

Motorola a fost pe locul opt cu 3% din piața globală. De asemenea, cu 3% din piață în cele trei luni din iulie până în septembrie a fost LG. Tecno, o companie din China, a fost pe locul zece cu 2% din piața mondială. Ca o concluzie, compania Samsung rămâne în continuare cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume.

În general, livrările globale de smartphone-uri au scăzut în Q3 2020, cu 0,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Au fost de 357,4 milioane de unități. Secvențial, livrările de telefoane conectate au crescut cu 28% față de numărul livrat în al doilea trimestru. Declinul anual de ~1% poate fi pus pe seama pandemiei globale care a afectat economiile de pe întreaga planetă.