Samsung 5G vRAN a primit CTO Choice Award la MWC 2022

270
Samsung 5G vRAN a primit CTO Choice Award la MWC 2022 Barcelona
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat astăzi că 5G vRAN a primit CTO Choice Award la MWC 2022 Barcelona. Este premiul pentru cea mai bună descoperire în tehnologia mobilă la premiile anuale Global Mobile (GLOMO) de la MWC 2022. Soluția vRAN de la Samsung oferă o opțiune avansată pentru operatorii de telefonie mobilă care caută eficiențe îmbunătățite și beneficii de management din implementarea unei infrastructuri de rețea 5G bazată pe software.

Premiul CTO Choice Award este nominalizat de un grup de experți format din 21 de CTO (chief technology officer – director tehnic) de la cei mai importanți operatori de rețele mobile din întreaga lume. Ales printre cei șase câștigători din categoria Cea mai bună tehnologie mobile, CTO Choice Awards este cel mai mare premiu din domeniu și o onoare de top în industria globală de telecomunicații.

CTO Choice Award la MWC 2022 pentru Samsung 5G vRAN

Suntem onorați că vRAN 5G a fost recunoscut drept campion suprem cu CTO Choice Award”. A declarant Junehee Lee, vicepreședinte executiv și șef al departamentului de cercetare și dezvoltare, afaceri în rețele la Samsung, conform SamsungNewsroom. „5G vRAN este un instrument puternic pentru transformarea rețelei 5G și va deschide calea către rețelele de generație următoare. În calitate de lider global continuăm să redefinind ceea ce este posibil pentru inovația în rețea 5G”.

Într-una dintre categoriile importante arbitrii au considerat că Samsung a arătat inovație într-una dintre cele mai interesante părți ale pieței”. A declarat Shaun Collins, președinte al juriului, GLOMO Awards (Președinte executiv, CCS Insight). „A fost clar că cei 21 de CTO au ales Samsung pentru prestigiosul CTO Choice Award din acest an”.

CCS Insight este o companie fondată în 1993 și are sediul la Londra. Este lider de piață în cercetare și consultanță, axată pe lumea conectată și pe viitorul tehnologiei. Publică informații de piață despre AI, IoT, dispozitive mobile, 5G, etc.

Acest premiu este susținut de istoricul Samsung de implementări vRAN la scară largă în America de Nord, Europa și Asia. Samsung și-a livrat soluțiile 5G vRAN pentru un serviciu de rețea comercială la scară largă în SUA în decembrie 2020. În acest fel Samsung a oferit servicii mobile de încredere pentru milioane de utilizatori americani. De asemenea, compania a fost prima din lume care a comercializat stații Massive MIMO pe 5G vRAN folosind spectrul de bandă C (3,5 GHz).

Cu o arhitectură complet dezagregată, 5G vRAN de la Samsung rulează pe serverele comerciale disponibile, oferind caracteristici și performanțe care sunt echivalente cu echipamentele tradiționale bazate pe hardware. VRAN-ul companiei aduce fiabilitate, scalabilitate și flexibilitate rețelelor operatorilor de telefonie mobilă.