Ce înseamnă culorile de notificare pe smartphone-ul Samsung Galaxy?

5420

Utilizatorii de smartphone-uri Samsung Galaxy ori de câte ori primesc o notificare este însoțită de o lumină intermitentă. Probabil că ați observat că acestea sunt de culori diferite și în diferite modele (constant / pulsatoriu) pentru diferite notificări. Foarte mulți utilizatori nu știu de ce aceste culori sunt diferite și ce înseamnă aceste diferențe.

Trebuie să specificăm că nu toate modelele de telefoane Samsung Galaxy au notificări LED. Acest lucru depinde de model și sunt doar pe unele modele de Galaxy S și Galaxy Note. Dacă vă întrebați ce înseamnă aceste culori ale LED-urilor, sper că vom putea răspunde la întrebare în rândurile de mai jos.

Culorile de notificare sunt de obicei afișate de un LED rotund, situat în mod normal în colțul din stânga sus al dispozitivului dvs. Samsung Galaxy. Seria Galaxy S10 are un inel luminos în jurul camerei foto frontale pentru acest lucru. Indicatorul LED poate afișa o varietate de culori, cum ar fi roșu, albastru și verde. Aceste culori sunt pentru notificările și funcțiile standard ale smartphone-ului Samsung Galaxy.

LED – light-emitting diode, este o diodă semiconductoare ce emite lumină. Culoarea luminii emise depinde de compoziția și de starea materialului semiconductor folosit și poate fi în spectrul infraroșu, vizibil sau ultraviolet. Rusul Oleg Losev a creat primul LED în anul 1927. Până în 1968, un LED costa aproximativ 200 de dolari!

Albastru, Roșu și Verde, ce înseamnă aceste lumini pe telefoanele Samsung Galaxy?

Aici veți găsi semnificația fiecăruia dintre culorile indicatorului LED, astfel încât de fiecare dată când le veți vedea pe dispozitiv o să știți ce trebuie să faceți. De asemenea, vă vom spune cum să dezactivați luminile de notificare de pe dispozitivul dvs. Samsung Galaxy, dacă acestea considerați că nu vă ajută.

Albastru

  • Lumină Pulsatorie: telefonul este pornit sau se oprește.
  • Lumină intermitentă: există o notificare necitită (apel pierdut, mesaj etc.) sau în timpul înregistrării vocii.

Roșu

  • Lumină constantă: este necesar să conectați telefonul la un încărcător.
  • Lumină intermitentă: este conectat la un încărcător, dar nu se încarcă sau când bateria este scăzută. LED-ul poate, de asemenea, să clipească roșu pentru a vă anunța că utilizați o baterie aproape descărcată.

Verde

  • Lumină constantă: telefonul este conectată la un încărcător și se încărcă.
  • Lumină intermitentă: aceasta înseamnă că bateria este încărcată complet.

Lumina roșie și verde vă oferă informații generale despre acumulator, dar puteți, de asemenea, să vă setați smartphone-ul să afișeze procentajul încărcării bateriei pe Samsung Galaxy.

Și alte culori pot apărea smartphone-urile Samsung Galaxy

Cele menționate mai sus nu sunt singurele culori de notificare pe care le veți vedea pe telefoanele Samsung Galaxy. De fapt, există mai multe alte culori, cum ar fi Roz, Alb și Violet, potrivit SamsungNews. Aceste culori suplimentare pot fi intermitente sau constante când primiți notificări de la aplicații terță parte, care includ notificări prin LED.

Dacă dispozitivul dvs. clipește o culoare pe care nu o recunoașteți și nu este una dintre culorile de notificare Samsung, probabil este una dintre aplicațiile dvs. Dacă doriți să modificați culoarea pentru o anumită aplicație, va trebui să deschideți aplicația respectivă și să accesați setările acesteia. Rețineți că acest lucru va depinde de modul în care dezvoltatorii aplicației au configurat notificările pentru acea aplicație. De exemplu, dacă aveți aplicația WhatsApp Messenger instalată pe smartphone, atunci o notificare de la WhatsApp va fi semnalizată de un indicator LED alb intermitent.

Dacă primiți prea multe informații (și să fim cinstiți, se întâmplă de cele mai multe ori), puteți dezactiva unele notificări. Exact modul în care dezactivați notificările pentru o aplicație va depinde de aplicația exactă și de modul în care funcționează. De asemenea, puteți dezactiva și funcțiile specifice pe smartphon-ul Samsung Galaxy dacă nu doriți să vedeți unele dintre aceste culori de notificare.

Activarea sau dezactivarea notificărilor LED-urilor

În funcție de sistemul de operare Android și de telefonul pe care îl dețineți, aceste setări pot varia ușor. Puteți activa sau dezactiva notificările cu LED-uri din meniul de Setări. În ecranul de pornire, deschideți Aplicații apoi Setări.

Setări >> Notificări >> Nu deranjați >> Ascundere Notificări >> Fără Indicator LED. Utilizați cursorul ON / OFF pentru a dezactiva această funcție sau bifați caseta de selectare pentru a seta această caracteristică pe OFF.

De asemenea, puteți gestiona sau dezactiva sunetele asociate notificărilor pe dispozitivul dvs. Samsung Galaxy.