Ce este și cum să activați Samsung Vision Booster?

374
Samsung Vision Booster
Sursa foto: via androidcentral.com

Samsung folosește o mulțime de tehnologii specializate pentru telefoanele sale Galaxy, dar puține sunt la fel de “vizibile” ca Vision Booster. Începând cu seria Galaxy S22, Samsung Vision Booster se activează atunci când ecranul unui telefon este în lumina puternică a soarelui. Acest lucru face mai ușor de văzut tot ce aveți pe ecran atunci când vă aflați în aer liber.

Dar cum funcționează Vision Booster și de ce este diferit de un ecran care este pur și simplu foarte luminos? Aici afli, via AndroidCentral, tot ce trebuie să știi despre Samsung Vision Booster și cum să activezi această funcție.

Ce este Samsung Vision Booster?

Samsung Vision Booster se activează automat când luminozitatea adaptivă este activată în setările de afișare ale telefonului. Funcția este prezentă cele mai bune telefoane Samsung, precum seriile Galaxy S22 și Galaxy S23. Galaxy S22 Ultra și Galaxy S23 Ultra au cele mai strălucitoare ecrane, ajungând la 1.750 niți de luminozitate. Modelele mai puțin costisitoare ajung adesea la 1.500 niți cu Vision Booster.

Dar Vision Booster mai face și altceva. În plus față de maximizarea acelor pixeli, Vision Booster reduce contrastul și modifică maparea tonurilor de pe ecran. În acest fel produce o imagine mai puțin bogată din punct de vedere tehnic, dar mai vizibilă pentru un ochi uman când privește un ecran sub lumina directă a soarelui.

Lumina directă a soarelui face un afișaj extrem de dificil de vizualizat. Acest lucru se datorează faptului că afișajele moderne ale smartphone-urilor nu reflectă lumina înapoi în pixeli. Mai degrabă, trebuie să producă suficientă luminozitate pentru a învinge razele soarelui din perspectiva ochilor noștri.

Scăzând contrastul și ajustând tonurile de culoare și factorii de culoare aferenți, Samsung Vision Booster ajută la reducerea contrastului atunci când privim afișajul unui telefon în lumina puternică a soarelui. Rezultatul este o imagine minunat de luminoasă chiar și atunci când utilizați modul întunecat tot timpul.

Ajustarea acelor alți parametri înseamnă că bateria nu se va descărca la fel de repede atunci când telefonul trebuie să crească luminozitatea. Asta pentru că imaginea de pe afișaj este mai eficientă în lumină puternică, împiedicând telefonul să fie nevoit să maximizeze luminozitatea doar pentru a face panoul vizibil.

Cum să activați Vision Booster

Samsung Vision Booster se activează automat atunci când senzorul de lumină ambientală al telefonului detectează lumina puternică a soarelui. Dar, nu poate face asta decât dacă setarea „Adaptive Brightness” a fost activată. Iată cum să faci asta:

  • Deblocați-vă telefonul și trageți în jos interfața completă de comutare rapidă glisând în jos pe bara de stare de două ori. Bara de stare este bara din partea de sus a telefonului, care afișează ora, bateria și alte pictograme.
  • În partea de jos a ecranului, atingeți cele trei puncte verticale situate în partea dreaptă a glisorului de luminozitate.
  • Glisați comutatorul pentru Luminozitate adaptivăAdaptive Brightness spre dreapta pentru a activa funcția.

Acum, de fiecare dată când sunteți în lumina puternică a soarelui, Adaptive Brightness va utiliza funcția Vision Booster pentru a vă face ecranul mai vizibil. Funcția Samsung Vision Booster se activează numai atunci când este detectată o lumină super strălucitoare. Deci, aceasta nu este o caracteristică pe care să o puteți – sau să aveți nevoie – să o utilizați în condiții mai întunecate.