Cum funcționează camera foto culisantă pe Samsung Galaxy A80

1316

Samsung Galaxy A80 are o cameră foto culisantă care se rotește, o cameră PTZ. Tehnologia camerei PTZ (pan-tilt-zoom) este o soluție ideală pentru smartphone-uri în era Live. Este epoca emisiunilor online, fluxurilor și transmisiilor live de pe scenă. Este primul modul de cameră foto de acest tip implementat de Samsung pe unul dintre telefoanele sale.

Acest tip de cameră extinde capabilitățile modulului principal, permițându-vă să fotografiați și să înregistrați imagini video din diferite unghiuri pe același obiectiv. În același timp pe Galaxy A80 aveți la dispoziție un ecran uriaș cu adevărat fără margini și fără nimic pe el, pentru o imersiune completă în conținut.

Galaxy A80 este primul smartphone Samsung cu o cameră PTZ

Dezvoltarea unui smartphone Galaxy A80 cu o cameră PTZ a fost o provocare unică. Conform tehnologiilor deja existente la acel moment, pentru ca o cameră foto, un modul foto, să culiseze din dispozitiv și apoi să se rotească, erau necesare două motoare. Era deja prea mult pentru spațiul mereu insuficient aflat la dispoziție într-un smartphone.

Pentru a depăși această limitare, Samsung a dezvoltat o soluție constând dintr-un mecanism special care nu necesită două motorașe și, în același timp, împiedică rotația prematură a modulului în care sunt camerele. Această tehnologie inovatoare pentru Galaxy A80 a dus la optimizarea motorului astfel încât acesta să poată asigura alunecarea și rotirea verticală a camerei.

PTZ pan-tilt-zoom camera sau plan, înclinare și zoom. Este pur și simplu o cameră care poate mișca propriul obiectiv de la stânga la dreapta (pan) și în sus și în jos (tilt), este de asemenea capabilă să folosească mărirea (zoom). Este utilizată în studiourile video profesionale și studiourile de film.

Camera principală de pe Galaxy A80 are 48 MP, există o cameră de 8 MP cu unghi ultra-wide și o cameră ToF 3D pentru adâncime. La trecerea în modul selfie, mecanismul rotativ permite utilizarea unei camere triple puternice pentru fotografiile și videoclipurile frontale. În plus față de această inovație hardware, Samsung a optimizat modulul camerei în sine. A făcut acest lucru deoarece funcționalitatea în perspectivă și fotografierea standard sunt diferite. Software-ul de pe Galaxy A80 a fost, de asemenea, optimizat. Acum asigură o calitate ridicată a imaginii fără distorsiuni atât pentru peisaje, cât și pentru selfies.

Fiabilitate, calitate și performanță la camerele foto de pe Galaxy A80

Pentru a evalua dacă noile evoluții pot rezista la utilizarea activă și spontană, modulul camerelor PTZ aflat pe A80 a fost testat într-un laborator special Samsung. Telefoanele Galaxy A80 au fost supuse unei varietăți de teste care corespund diferitelor scenarii de utilizare a camerelor. Acest lucru a permis profesioniștilor să se asigure că inovațiile hardware și software implementate în dispozitiv sunt capabile să ofere cea mai bună experiență posibilă în realizarea de fotografii și clipuri video, chiar și după o utilizare intensă.

Când a dezvoltat hardware-ul și software-ul modulului de cameră pentru Galaxy A80, Samsung a vrut și a reușit să creeze o cameră care să permită oamenilor să capteze momentul exact așa cum îl văd. A80 este un smartphone, pentru comunicare și auto-exprimare fără restricții în era Live. Chiar dacă este poziționat în gamă lângă Galaxy A70, A80 are alt statut.

Samsung Galaxy A80 este creat pentru Era Live – o lume în care nativii digitali surprind orice moment, îl împărtășesc apoi cu ceilalți și se conectează instant. Acesta se potrivește nevoilor generației de astăzi: mereu pregătită pentru orice s-ar întâmpla„. A declarat DJ Koh, președinte Samsung Mobile, conform NewsSamsung.