Cum funcționează noile difuzoare stereo AKG pe Galaxy S9

3357

Samsung a dezvăluit cum funcționează difuzoarelor stereo AKG care echipează smartphone-urile Galaxy S9 și S9+. Într-o postare pe site-ul său oficial, producătorul sud-coreean ne arată ce se află în spatele scenei, pentru a crea un smartphone „mai captivant” decât oricând, pentru o experiență audio imersivă și emoționantă.

În România Samsung Galaxy S9 este listat de:

Noile telefoane Galaxy S9 și Galaxy S9+ vin cu câteva îmbunătățiri minore față de Galaxy S8 și Galaxy S8+, dar prezența difuzoarelor stereo aduce o diferență notabilă în experiența audio.

Aproape tot timpul compania Samsung a fost luată peste picior pentru calitatea slabă a sunetului de pe smartphone-urile sale. Așa că producătorul high-tech coreean a decis în cele din urmă să ia taurul de coarne cu noul său S9. Galaxy S9 și S9+ încorporează două difuzoare care beneficiază de tehnologia AKG. Rezultat: sunetul este cu 40% mai puternic decât cel al dispozitivelor anterioare ale companiei Samsung.

La început, Samsung a vrut să echipeze noile smartphone-uri cu „difuzoare dinamice multiple” pentru a avea un sunet consistent în diferite zone ale telefonului, pentru o experiență audio imersivă. Apoi, tot pentru Galaxy S9 / S9+, Samsung a decis să plaseze un difuzor suplimentar în partea de sus. Datorită marginii de sus înguste și a ecranului de la margine la margine, adăugarea unui difuzor suplimentar a fost o provocare pentru Samsung. Aceasta a necesitat rearanjarea componentelor interne din față (camera frontală și scanerul pentru iris) pentru a face loc unui difuzor suplimentar.

Smartphone-ul Vkworld T3, cu specificații modeste, este telefonul cu cel mai mare difuzor din lume. Difuzorul măsoară 25 x 35 mm şi ajunge la un nivel al sunetului de 146 decibeli (dB). Telefonul Apple iPhone 6s are un nivel al sunetului de 78,1 dB iar HTC One M9 are 93 dB.

Vizionarea unui film pe telefonul inteligent poate fi la fel de imersiv ca și cum ați merge la un film„, ​​spune Samsung. Pentru a obține o experiență audio imersivă, liderul mondial al smartphone-urilor a decis să adauge un difuzor stereo pe partea superioară a dispozitivului. Pentru a integra acest difuzor suplimentar, Samsung a trebuit să revizuiască arhitectura lui Galaxy S9. „A trebuit să rearanjăm componentele interne, cum ar fi camera frontală și scanerul pentru iris, pentru a face loc„, a spus gigantul sud-coreean.

Inginerii companiei Samsung, în mai multe echipe, au lucrat la această rearanjare, dar, în ciuda tuturor acestor eforturi, a rămas în continuare o diferență de sunet între cele două difuzoare. Compania a rezolvat acest dezechilibru prin reglarea fină a boxelor pentru a echilibra nivelurile de ieșire.

Samsung a explicat de asemenea că dimensiunea difuzoarele de pe Galaxy S9 este de 1,5 ori mai mare decât pe Samsung Galaxy S8. În mod similar, forma lor a fost studiată și revizuită aproape un an de zile pentru a le introduce în Galaxy S9. „Sistemul audio a lui Galaxy S9 produce un sunet cu 3-4dB mai mult decât Galaxy S8” se mândrește acum compania Samsung.

Eforturile Samsung de a oferi o experiență audio bogată în noile smartphone-uri emblematice nu s-au limitat doar la adăugarea unui difuzor suplimentar. De asemenea, Samsung a colaborat cu Dolby Atmos pentru a încorpora Virtual Surround Sound Effect în smartphone pentru a maximiza capacitatea difuzoarelor stereo. Tehnologia Dolby Atmos redă sunetele într-un mediu audio tridimensional, oferind ascultătorilor impresia că vin de pretutindeni. Experții audio de la AKG au reglat difuzoarele, extingând gama de basuri, asigurând în același timp că ascultarea volumului la un nivel mare se poate face fără distorsiuni.

Împreună, toate aceste inovații permit celor două Galaxy S9 și S9+ să ofere o experiență audio unică.

VIASamMobile
SURSĂSamsung News