Data lansării pe piață a lui Galaxy S9 confirmată, va fi pe 16 martie

1185

Noul smartphone Samsung Galaxy S9 și varianta sa de dimensiuni mai mari, Galaxy S9+, se așteaptă să ajungă pe rafturi pentru vânzare pe piața mondială pe 16 martie. Informația vine de la o sursă din industria de telecomunicații din Coreea de Sud, citată de The Investor, pagina economică a ziarului The Korea Herald.

În Coreea de Sud, gigantul tehnic va începe să primească precomenzi pentru perechea S9 prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă SK Telecom, KT și LG Uplus din 28 februarie. Cei care plasează o comandă prealabilă vor primi telefoanele între 9 și 15 martie, clienții care nu precomandă vor putea să găsească noul model pilot în magazine din 16 martie.

Samsung a trimis recent planurile de precomenzi și lansare către operatorii de telefonie mobilă„, a declarat un oficial din industria telecomunicațiilor locale.

Unele dintre caracteristicile preconizate pentru cele două modele de telefoane inteligente sunt ecranul Infinity Display de 5,8 inch pentru Galaxy S9 și unul de 6,2 inch pentru Galaxy S9+, scaner de iris, recunoaștere facială, Samsung Pay și un Bixby modernizat.

Atât Galaxy S9, cât și S9+ vor avea o cameră foto de 8 MP orientată spre față și o cameră de 12MP în spate, dar aparatul de fotografiat orientat spre spate va avea după toate informațiile obiective duale. Scanerul de amprente, care este amplasat lângă obiectivul camerei din spate la Galaxy S8, a fost repoziționat sub obiectivul camerei.

Prezentarea lui Samsung Galaxy S9 va avea loc mai devreme decât cea a predecesorului său Galaxy S8. Samsung a anunțat Galaxy S8 și Galaxy S8+ pe 29 martie anul trecut, iar disponibilitatea generală pe piață a fost stabilită peste o lună, pentru 28 aprilie.

Precomenzile pentru Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au depășit anul trecut 1 milion de bucăți în Coreea de Sud pe parcursul celor 10 de zile când au putut fi făcute precomenzi. Este cel mai mare număr de precomenzi atins vreodată de un smartphone nou lansat.

Data de lansare a modelului Galaxy S9 va varia pe piață în funcție de disponibilitățile regionale. În România, Galaxy S9 va fi lansat oficial pe 6 martie și va fi disponibil la vânzare din 16 martie.

VIASamMobile
SURSĂTheInvestor