Google Daydream nu este compatibil cu telefoanele Galaxy cu Android 10

729
Sursa Foto: via androidauthority.com

Până acum majoritatea telefoanelor premium Samsung din seria Galaxy S9 și după ar trebui să aibă Android 10. Din păcate, persoanele cu aceste telefoane care doresc să continue să folosească platforma VR Google Daydream vor trebui să treacă din nou la Android 9 Pie. Sigur că nu se poate! Cu Android 10 suportul pentru Daydream pentru telefoanele Samsung a fost întrerupt.

Pentru a fi mai clar, aceasta nu pare a fi o problemă cu sistemul de operare Android 10. Dispozitivele Google Pixel nu au nicio problemă să ruleze aplicații cu această platformă chiar și pe Android 10, conform AndroidAuthority. Aceasta pare a fi o problemă relativ simplă, ceva lipsă în versiunea de Android 10 a companiei Samsung 10.

Platforma de realitate virtuală Daydream abandonată de Google

Google Daydream este platforma de realitate virtuală (VR) a companiei americane care rulează pe Android. Necesită plasarea telefonului utilizatorului în cască, pentru a putea experimenta VR și astfel aveți la dispoziție o colecție mare de aplicații și jocuri pentru VR. Este disponibil pentru anumite telefoane care rulează sistemul de operare mobil Android (versiunile Nougat 7.1 și versiuni ulterioare) și îndeplinesc cerințele software și hardware ale platformei.

Google Daydream a fost lansat inițial la sfârșitul anului 2016. În octombrie 2019, Google a anunțat că setul cu cască Daydream a fost întrerupt și că nu va mai certifica noi dispozitive pentru acest set. Da, platforma VR Google este acum un produs mort. „Nu a existat o adopție largă a consumatorilor sau dezvoltatorilor la care am sperat. Acum am observat o scădere a utilizării de-a lungul timpului cu setul cu cască Daydream”. A spus atunci un purtător de cuvânt al companiei Google.

Google este unul dintre cele mai valoroase branduri din lume. Este o filială a Alphabet Inc. din august 2015. Compania are aproximativ 115.000 de angajați (Q4 2019). Cei mai mulți lucrează la sediul mondial: Googleplex, în Mountain View, California.

Este posibil ca tocmai acest lucru să fi dus la eliminarea suportului pentru Daydream din varianta Samsung pentru Android 10. Samsung probabil nu vrea să mai acorde prea multă prioritate platformei VR Google, deoarece linia de produse nu mai este activă. Principalul concurent de pe piață pentru Google Daydream a fost setul Virtual Reality Samsung Gear VR.

Mai multe site-uri din domeniu au adresat întrebări în această privință companiei Samsung pentru informații suplimentare. Momentan Samsung nu a răspuns la ele, dar motivul este cel mai probabil slaba audiență la utilizatori a setului VR Google Daydream.