Un nou design al interfeței Android Auto a fost lansat pentru toată lumea

178
Un nou design al Android Auto a fost lansat pentru toată lumea
Sursa foto: phonandroid.com

Google a anunțat că noua interfață Android Auto, care a fost previzualizată la Google I/O 2022, a fost deja lansată. Noua interfață modernizată a apărut pentru prima dată la începutul anului trecut și apoi a fost lansată pentru testeri la sfârșitul anului 2022. Noua interfață cu butoane diferite oferă un avantaj important, puteți afișa mai multe aplicații în același timp.

Acum, șoferii nu vor mai fi nevoiți să părăsească vizualizarea hărții și să navigheze prin meniuri și setări pentru a întrerupe rapid o melodie sau a vedea un mesaj. După câteva luni de așteptare, Google a profitat de evenimentul CES 2023 de la Las Vegas pentru a dezvălui că reproiectarea interfeței este acum disponibilă pentru toată lumea.

Noua interfață Android Auto disponibilă acum la nivel global

Potrivit colegilor noștri de la site-ul francez PhonAndroid, Google a spus că aspectul ecranului divizat este compatibil cu toate mașinile. În acest fel se poate se reconfigura pe baza dimensiunii ecranului mașinii, fie că este portret, peisaj sau orice altă dimensiune și orientare. Această nouă interfață aduce mai multă activitate pe ecran. Printre altele Asistentul Google este mai disponibil ca niciodată, cu sugestii contextuale, alerte, partajare ușoară a lucrurilor precum orele de sosire și sugestii rapide pentru a răspunde la un mesaj.

Google spune că harta va domina partea stângă a ecranului mașinii, unde va fi mai aproape de șofer. Sigur că acest lucru este valabil pe piețele unde mașinile sunt cu volan pe dreapta. În dreapta este o țiglă mare care afișează cel mai adesea sursa audio, aplicația sau podcastul care se redă în prezent. Rețineți că o bară de progres este în sfârșit disponibilă pentru a naviga cu ușurință prin conținutul audio.

În Europa sunt mai multe țări și teritorii unde se circulă pe partea stângă. Este vorba despre: Cipru, Guernsey, Irlanda, UK, Malta, Jersey și Isle of Man. Sunt incluse aici și Akrotiri și Dhekelia, două baze militare britanice din Cipru.

Pe lângă interfața de utilizare reîmprospătată, apelurile WhatsApp vin pe Android Auto pentru cei cu telefoane Pixel și Samsung. În plus smartphone-urile Samsung Galaxy și Xiaomi vor primi în curând Digital Car Key sharing. Este similar cu Samsung Digital Car Key. Dacă aveți o mașină cu Android Auto, ar trebui să primiți în curând actualizarea care aduce noua interfață, deoarece aceasta a început deja să fie lansată.