Digital Car Key poate debloca mai multe mașini BMW, Kia și Genesis

295
Samsung Galaxy Digital Car Key
Sursa Foto: via SamMobile.com

Procesoarele cu UWB bandă ultra-largă au fost standard în majoritatea flagship-urilor Samsung din ultimii ani. Nu numai că ajută la urmărirea de înaltă precizie a obiectelor, dar pot fi folosite ca o cheie digitală pentru deblocarea mașinilor – Digital Car Key. Acum, cheia digitală pentru mașină de la Samsung acceptă o serie de vehicule noi, potrivit celor mai noi informații.

În primul rând trebuie să specificăm că Samsung Digital Key – Cheia digitală pentru mașină funcționează numai cu seria Galaxy S21; Samsung Galaxy Note 20 Ultra; Galaxy Z Fold 2; Samsung Galaxy Z Fold 3; Galaxy Z Flip 3 și noua serie Galaxy S22. Cu excepția vehiculelor cu marca Genesis, toate modelele BMW și Kia se bazează pe NFC, și nu pe UWB. Conform SamMobile, Genisis GV60 a primit această caracteristică cu ceva timp în urmă.

Samsung Digital Car Key compatibilă cu mai multe autoturisme

Acum, Samsung a adăugat alte două noi companii de mașini pe listă. Digital Car Key Samsung poate fi folosită acum cu unele modele premium BMW și Kia. Compania a anunțat că mașinile BMW care pot porni cu Digital Car Key Samsung sunt din seriile premium 1 – 8, BMW X5 – X7, BMW Z4, BMW i4, printre altele. Sprijinul a venit și pentru modelele companiei Kia, Kia Niro și Genesis G90.

De asemenea, merită remarcat faptul că funcția este încă exclusivă pentru Coreea de Sud pentru moment. Samsung încă nu a confirmat când va ajunge pe piețele internaționale. Cu toate acestea, este încă posibil să utilizați cheia de mașină digitală Android de la Google pe smartphone-ul dvs. Galaxy pentru a obține același rezultat. Încă o dată, funcția este disponibilă doar într-o mână de țări, inclusiv în Statele Unite.

Genesis este brandul de lux al companiei Hyundai. Genesis GV60 este un crossover electric compact, un SUV mic și luxos produs de Hyundai. Este primul model Genesis echipat cu un sistem audio Bang & Olufsen cu 17 incinte.

Implementarea la nivel internațional a unei astfel de funcții de înaltă securitate și risc ridicat va necesita timp. Pe Genesis GV60 chiar este foarte sigură. Această funcție trebuie aprobată de o mulțime de agenții guvernamentale și să se confrunte cu o atenție atentă pentru a identifica eventuale probleme de securitate. În plus, cele mai multe dintre mașinile acceptate sunt destul de avansate, așa că Samsung trebuie să se asigure că securitatea sa este impecabilă. În caz contrar, Samsung riscă să fie dat în judecată dacă un hacker reușește să-și deconecteze tehnologia și să deturneze un vehicul.

Cum funcționează cheia digitală Samsung?

Există două moduri de a debloca vehiculul utilizând funcția UWB, în funcție de setările din vehicul. Fără a scoate smartphone-ul din geantă sau din buzunar, acesta se deblochează apăsând direct mânerul ușii vehiculului sau dacă smartphone-ul este adus mai aproape de vehicul, vehiculul îl recunoaște automat și se deblochează. Ambele metode se pot face fără o operațiune separată cu smartphone-ul, așa că este util mai ales dacă aveți multe bagaje în ambele mâini sau dacă aveți smartphone-ul prin ceva buzunar mai adânc.

Ce se întâmplă dacă trebuie să împrumuți o mașină de la cineva și ai cheia, dar proprietarul este departe? Funcția convenabilă de partajare a tastei digitale vă scutește de bătăi de cap de a vă deplasa. Partajarea cheii este posibilă cu până la 3 persoane. Doar faceți clic pe „Trimite cheia” după adăugarea și selectarea unui contact de partajat și va fi trimis un mesaj text pentru a instala cheia.

Utilizatorii își pot oferi mașinile prietenilor și familiei pentru o anumită perioadă de timp și le pot controla cu această funcție. Samsung folosește Secure Element (eSE) încorporat pentru a vă proteja informațiile sensibile și parolele de criptare. Pentru a utiliza funcția Digital Car Key, ar trebui să descărcați Samsung Pass pe smartphone. Este disponibil în Galaxy Store.