Design impresionant și rafinat: Samsung Galaxy S23 Ultra

374
Samsung Galaxy S23 Ultra
Sursă foto: @onleaks

Indiferent dacă Samsung va sfârși prin a dezvălui familia Galaxy S23 mai devreme decât s-ar putea aștepta unii dintre voi sau… nu, se pare că știm deja exact cum vor arăta la exterior toți cei trei membri ai familiei de telefoane super-premium. Randări bazate pe CAD (Proiectarea asistată de calculator) au apărut pentru Galaxy S23 și Galaxy S23, acum vedem și pe Samsung Galaxy S23 Ultra în astfel de randări.

Pe urmele dezvăluirii despre modelele Galaxy S23 și Galaxy S23+, Steve Hemmerstoffer, alias Steve H. McFly, alias @OnLeaks, a publicat noi imagini cu Samsung Galaxy S23 Ultra, potrivit PhoneArena. La o privire mai atentă la elementele de design la S23 Ultra, incluse riguros în aceste randări, se pot observa câteva modificări subtile, dar potențial semnificative.

Samsung Galaxy S23 Ultra are un corp relativ plat

În timp ce modulul foto spate poate părea familiar la prima vedere, observăm doi senzori suplimentari lângă cele trei camere din partea stângă a telefonului. Și aceștia sunt așezați la nivelul capacului spate din sticlă. Între acești senzori este, desigur, blițul LED. Samsung a făcut în așa fel încât și cei doi senzori să fie la nivelul panoului spate, pentru un design mai rafinat smartphone ultra-high-end.

Sursă foto: @onleaks

Desigur, cele trei camere „principale” continuă să iasă (separat) din spatele strălucitor al telefonului. Acest tip de design impresionează, mai ales dacă luăm în considerare și caracteristicile nebune ale noilor camere. Aproape sigur va fi acolo o cameră principală de 200MP, însoțită de una unghi ultra-larg de 12MP, probabil neschimbată. Așteptăm și o cameră telefoto tip periscop de 10MP echipată cu abilități de zoom optic de 10x. Astfel credem că Samsung va face iarăși un adevărat miracol ingineresc cu acest modul foto spate elegant și discret.

Cuvântul inginer (în latină ingeniator) este derivat din cuvintele latine ingeniare („a inventa, a născoci”) și ingenium („inteligenta”). Elisa Leonida Zamfirescu (1912) a fost prima femeie din România care a obținut o diplomă în inginerie.

Din ce vedem Samsung Galaxy S23 Ultra are un corp și mai puțin curbat decât Galaxy S22 Ultra, relativ plat. Acest lucru se pare că vrea să aducă un omagiu seriei defuncte Galaxy Note. Acest tip boxy va include și un S Pen într-un slot intern ca standard pentru stylus. Sigur că, în acest moment este puțin prea devreme pentru a ști dacă Samsung va îmbunătăți funcționalitatea stiloului său emblematic.

La ce să ne mai așteptăm de la S23 Ultra?

Un super-smartphone Samsung elegant și rafinat nu poate avea decât un super-afișaj. Ne așteptăm la aproximativ aceeași diagonală de ecran de 6,8 inch (17,27 cm) la fel ca Samsung Galaxy S22 Ultra. Probabil ecranul va veni cu îmbunătățiri ale luminozității maxime, preciziei culorilor, reflectanței și HDR. În toate aceste domenii telefoanele Samsung ultra-high-end excelează de mult timp. Nu trebuie să uităm că Samsung Display este imbatabil în domeniul afișajelor mobile.

Nici dimensiunile fizice generale nu se vor schimba prea mult, trecând ușor de la 163,3 x 77,9 x 8,9 mm la 163,4 x 78,1 x 8,9 mm. Deocamdată, greutatea dispozitivului nu se cunoaște, ceea ce face imposibil de știut dacă dimensiunea bateriei va crește. Multe alte detalii sunt nespecificate sau neconfirmate, de la configurații de stocare și memorie până la preț și viteza de încărcare.

Dacă imaginile sunt 100 la sută precise și nu ne îndoim de acest lucru având în vedere sursa. Samsung Galaxy S23 Ultra va avea și o „bărbie” mai subțire în comparație cu predecesorul său, adoptând și un aspect mai simetric ca niciodată. Marginile laterale sunt și ele mai subțiri ca și uniforme în jurul ecranului de 6,8 inch menționat anterior.

Cel puțin din ce vedem în acest moment, chiar dacă nu vor fi modificări substanțiale de design, S23 Ultra arată ca un smartphone solid, elegant și rafinat.