Samsung Display prezintă viitoarele dispozitive cu ecrane Flex pliabile

350

Samsung Display, filiala companiei responsabilă cu dezvoltarea tuturor lucrurilor ce țin de ecran și OLED flexibil, a prezentat recent o serie de afișaje și concepte de design de diferite forme la CES 2022. Aceste concepte sunt altele decât folderele verticale sau orizontale, gen Galaxy Z Fold 3 sau Flip 3. Acum Samsung Display a lansat un videoclip promoțional care demonstrează unele dintre aceste concepte în acțiune.

Următoarea generație Samsung de prototipuri de afișaje flexibile, rulabile sau glisante ar trebui urmărită cu atenție. Multe dintre acestea se vor materializa inevitabil, așa cum s-a întâmplat acum cu modelele Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Și acestea au fost cândva prototipuri incredibile, cărora multe lume nu le-a prevăzut un viitor. Acum se vând foarte bine peste tot în lume.

Dispozitive pliabile Samsung care sfidează realitatea

Dar Samsung Display merge mai departe. Chiar la CES 2022 Las Vegas Samsung a arătat câteva prototipuri de dispozitive și telefoane pliabile. Am scris de multe ori în ultimul timp despre foarte multe brevete de diferite dispozitive pliabile depuse de Samsung la WIPO.

Sigur că unele dintre ele par fanteziste și este greu de crezut că vor ajunge cândva telefoane pliabile, rulabile sau ce alt tip de împachetare a conceput Samsung. Nu trebuie să uităm că despre primele brevete și prototipuri de Fold și Flip am gândit la fel. Acum ele sunt disponibile pe piață.

Cuvântul brevet provine din latinescul patere. Este o versiune prescurtată a „letters patent”, care era un document deschis sau un instrument emis de un monarh sau de un guvern care acorda drepturi exclusive unei persoane.

Unele dintre aceste concepte și prototipurile pliabile pe care le-a dezvoltat Samsung par să se suprapună cu schema de denumire. De exemplu Samsung Flex G și Flex S sunt ambele prototipuri de dispozitive pliabile pentru care au fost eliberate multe brevete. Pot rezulta de aici viitoare dispozitive Samsung Flex Roll și Samsung Flex Slide.

Iată ce ne rezervă viitorul de la Samsung Display:

  • Samsung Flex Bar: foldere orizontale ca în linia Z Flip.
  • Samsung Flex Square: foldere verticale precum seria Z Fold.
  • Samsung Flex G: dispozitiv pliabil în trei ale cărui capete mai scurte se suprapun. Ecranul poate fi pliat spre interior sau spre exterior.
  • Samsung Flex S: o structură pliabilă mai simplă cu trei părți egale care se desfășoară într-un format cu ecran lat.
  • Samsung Flex Note: un laptop pliabil ale cărui jumătăți pot fi folosite atât ca ecran, cât și ca zonă de intrare.
  • Samsung Flex Slide: un afișaj glisant unde cele două capete pot fi desfăcute pentru a forma un panou mai mare.
  • Samsung Flex Roll: un dispozitiv de afișare rulabil. La acesta cea mai mare parte a ecranului poate fi ascunsă la un capăt atunci când nu este necesar.

De Exemplu Samsung Flex Note se desfășoară pe un panou OLED de 17,3 inch (43,94 cm) și apoi se închide la ceva asemănător unui laptop de 13 inch, Dacă expoziția CES 2022 și factorii de formă nebunești ai laptopului sunt vreun indiciu, Samsung plănuiește deja un dispozitiv de vânzare cu amănuntul bazat pe acest prototip, conform PhoneArena. Unele concepte Samsung Display (G și S) diferă în ceea ce privește adaptarea interfeței și ergonomia, deoarece în aceste două linii există câteva sub-concepte care pot fi pliate în moduri diferite pentru a rezulta diferite dimensiuni.

Vom vedea cum evoluează toate cele de mai sus în mâinile Samsung. Sperăm ca mai repede decât mai târziu ficțiunea să devină realitate, iar Samsung poate face acest lucru.