Designul lui Galaxy Smart Tag identificat în aplicația SmartThings

566
Designul Samsung Galaxy Smart Tag identificat in aplicatia SmartThings
Sursa Foto: 91mobiles.com

Știm de ceva vreme că Samsung lucrează la un urmăritor inteligent de obiecte, numit Samsung Galaxy Smart Tag. Se spune că Samsung Galaxy Smart Tag va fi lansat alături de seria Samsung Galaxy S21 în ianuarie. Tot atunci vom mai primi un nou încărcător rapid Samsung și un tracker de fitness.

Acum acest breloc Samsung a fost reperat pe fișierul APK al aplicației SmartThings, unde se confirmă designul următorului tracker Bluetooth de la Samsung. Designul arată similar listării de pe site-ul de certificare din Coreea de Sud unde brelocul Smart Tag a fost observat anterior

Samsung Galaxy Smart Tag cu un preț de~15€

Conform site-ului 91Mobiles, prețul lui Galaxy Smart Tag va fi de aproximativ 15 euro în Europa. Ishan Agarwal a descoperit zilele trecute un GIF și câteva imagini cu Smart Tag pe fișierul APK al aplicației Samsung SmatThings. Imaginile confirmă designul dispozitivului Samsung Galaxy Smart Tag. Inițial același design a apărut în listarea autorității de certificare sud-coreene.

Trackerul Samsung Galaxy Smart Tag va avea o formă pătrată rotunjită, care amintește de trackerele Tile. Se pare că are un inel în centru (ar putea fi și un buton care poate fi apăsat pentru a găsi un telefon conectat) și o gaură care probabil va fi folosită pentru un cablu sau o curea. Samsung a dezvăluit funcția SmartThings Find în timpul lansării seriei Galaxy Note 20. Acum SmartThings Find va utiliza Bluetooth LE și UWB – bandă ultra-largă, pentru a trimite semnale către smartphone-ul dvs. de la obiectul cu care este conectat trackerul Samsung.

Bluetooth LE (Low Energy) sau Bluetooth cu energie redusă. Este o tehnologie fără fir bazată pe Bluetooth care facilitează conexiunile pe distanțe mici, de 5 – 10 m. Bluetooth LE a fost creat de Nokia la începutul anului 2006 sub numele de Bluetooth Low End Extension.

Conform informațiilor anterioare, tracker-ul Smart Tag va fi disponibil în negru și alb. Trackerul a fost certificat cu Bluetooth v5.1 – conform unei certificări Bluetooth SIG. În plus, se spune că brelocul inteligent Galaxy oferă funcționalități similare cu Tile Tracker. În acest fel veți putea atașa  trackerul Samsung la orice obiect pentru a afla unde se află.

Data lansării brelocului Smart Tag nu a fost încă anunțată. Toate zvonurile de până acum spun că va debuta alături de seria Samsung Galaxy S21 în ianuarie.