Tot ce trebuie să știți despre interfața Samsung One UI

3269
Sursa Foto: androidcentral.com

Încă de la lansarea primul telefon Galaxy S, Samsung este cunoscut pentru personalizarea puternică a sistemului de operare Android. Și totul se datorează interfeței One UI. Când cumpărați un dispozitiv Samsung, software-ul său arată în mod diferit de ceea ce ați găsi pe un Pixel, OnePlus, Nokia, Huawei etc.

Software-ul și interfața personalizată a companiei Samsung a evoluat permanent de-a lungul anilor. Cea mai mare schimbare a avut loc în noiembrie 2018 cu anunțul One UI. Interfața Samsung One UI este modul în care Samsung comercializează acum interfața sa cu Android și, de la acel debut inițial, One UI s-a maturizat și a devenit tot mai puternică și versatilă.

Interfața Samsung One UI are tot mai multe de oferit

Deci, ce este One UI? Vă oferim în acest articol, prin intermediul AndroidCentral, mai multe sfaturi și trucuri despre interfața One UI. Ce are mai bun această interfață și pe ce telefoane este disponibilă. Noua interfață de utilizator One UI 2.0 este numele celei mai recente interfețe Android a Samsung. Este succesorul Samsung Experience care a înlocuit anterior Samsung TouchWiz.

Seria Galaxy S20 are poate cele mai bune telefoane pe care Samsung le-a făcut vreodată. Toate impresionează printr-un ecran Dynamic AMOLED superb și o rată de actualizare de 120Hz. De asemenea, are camere excelente la spate, performanțe rapide și spațiu de stocare extensibil. Asociat cu noua interfață One UI 2.1, disponibilă din cutie aveți la dispoziție o adevărată mângâiere pentru suflet.

TouchWiz este interfața de utilizator creată, proiectată și dezvoltată de Samsung. Este disponibilă numai pe dispozitivele Samsung. Uneori este identificată incorect ca un sistem de operare. Prima ediție a fost lansată în 2008. Ultima versiune TouchWiz 6.0 este pe Samsung Galaxy J3 (2016).

Principalul obiectiv cu One UI este de a ajuta utilizatorii „să se concentreze asupra sarcinii disponibile”. Pentru a realiza acest lucru, One UI elimină o mulțime de dezordini din experiența cu un smartphone Samsung și face lucrurile mult mai simple, mai ușor de gestionat și rezolvat. De exemplu, pagina de setări este simplificată și regrupează anumite setări împreună, astfel încât să fie mai ușor de accesat. Contactele, notele, e-mailul și alte aplicații Samsung au, de asemenea, un design actualizat pentru a afișa doar informații esențiale.

Interfața Samsung One UI este mult mai naturală și mai confortabilă

De asemenea, Samsung comercializează interfața One UI ca fiind mai naturală, spunând că este „făcută pentru modul în care interacționăm cu dispozitivele noastre”. Butoanele care sunt în mod tradițional spre partea de sus a ecranului au fost apropiate de partea de jos, unde sunt multe dintre aplicațiile Samsung. Zona superioară este acum rezervată exclusiv pentru vizualizarea conținutului cu care nu trebuie să interacționezi zilnic.

De asemenea, compania și-a propus și a reușit ca interfața One UI „să fie vizibil confortabilă”. Culorile au fost modificate pentru a oferi o mai bună claritate și, în funcție de culoarea telefonului pe care îl aveți, elementele UI pot fi modificate pentru a se potrivi cu aceasta.

Samsung UI a fost introdus cu Android 9 Pie în 2018, dar de atunci a fost actualizat la One UI 2.0 bazat pe Android 10. Ideile de bază și elementele fundamentale rămân aceleași iar acum cu noua serie Galaxy S20 a suferit o nouă modificare la One UI 2.1.

O interfață de utilizare ca One UI este o schimbare destul de drastică în comparație cu versiunile anterioare ale software-ului Samsung. Acum, indiferent dacă cumpărați un Galaxy S20 sau dacă dispozitivul mai vechi este actualizat cu Android 10 și One UI 2.0 primiți o mulțime de bunătăți pentru o mai ușoară utilizare a telefonului.

Lucrurile par a fi copleșitoare la început, dar nu este așa. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a naviga într-o interfață de utilizator și pentru a înțelege cum să folosiți cele mai bune funcții ale sale, verificați în smartphone manualul utilizatorului.

One UI se bazează pe sistemele de operare Android 9 Pie și Android 10

One UI se bazează pe două versiuni diferite de Android – Android 9 Pie și Android 10. Dacă aveți un telefon Samsung care rulează Android 9, aveți One UI. Dacă aveți un telefon Samsung care rulează Android 10, aveți One UI 2.0 sau 2.1 pentru cele high-end. Aceste două versiuni au toate elementele notabile ale interfeței One UI. Sigur sunt câteva diferențe, în spacial noile funcții Android 10 – cum ar fi permisiunile reînnoite, un nou sistem de navigare prin gesturi și altele.

Iată modelele principale actuale a celor mai recente flagship-uri Samsung și ce variantă de One UI au în prezent:

  • Seria Galaxy S20 (One UI 2.1)
  • Seria Galaxy S10 (One UI 2.1)
  • Seria Galaxy S9 (One UI 2.0)
  • Seria Galaxy S8 (One UI 1.0)
  • Seria Galaxy Note 10 (One UI 2.1)
  • Galaxy Note 9 (One UI 2)
  • Galaxy Note 8 (One UI 1.0)

Începând cu seria Galaxy S10 și în continuare, One UI a fost instalat pe toate smartphone-urile Samsung chiar din cutie. Acum, compania lucrează la actualizarea cât mai multor dispozitive la One UI 2.0.