Primele detalii despre Galaxy M au apărut pe Geekbench

904

Planul companiei Samsung de a-și restructura gama de dispozitive inteligente mid-range și entry-level începe să-și arate roadele. Acum un smartphone cu numărul de model SM-M105F, posibil Galaxy M10, a apărut pe Geekbench. O nouă serie de smartphone-uri Galaxy M se așteaptă să înlocuiască anul viitor telefoanele din seriile Galaxy J, On și C.

De câteva săptămâni am scris despre faptul că Samsung lucrează la două noi telefoane din seria Galaxy M. Acum, avem informații prin intermediul SamMobile, despre un al treilea dispozitiv Galaxy M cu numărul de model SM-M105F. Acest dispozitiv a apărut pe procesorul etalon de referință, Geekbench și rezultatele au fost publicate pe site-ul aferent. Săptămâna trecută un alt smartphone, cu numărul de model SM-M205F a fost observat atât pe Geekbench, cât și site-ul chinezesc de referință AnTuTu.

SM-M105F alias Galaxy M10, cu Exynos 7870 și Android 8.1 Oreo

Datele de pe Geekbench, pentru SM-M105F – eventual numit Galaxy M10, menționează un procesor Exynos 7870 cu 3 GB de memorie RAM. Este același procesor pe care Samsung îl folosește în majoritatea smartphone-urilor cu buget redus. Samsung Exynos 7870 este de obicei un procesor ce rulează cu o frecvență de bază de 1,59 GHz. Smartphone-ul SM-M105F va rula Android 8.1 Oreo din cutie. Acest lucru pentru că va fi lansat înainte de Galaxy S10. Viitoarea serie S10 va fi disponibilă cu Android 9 Pie out of the box.

Datele afișate pe site-ul Geekbench arată că Galaxy M10 a obținut un scor de 724 puncte în single-core. În testele cu mai multe nucleee, multi-core, Galaxy M10 a obținut 3.637 puncte.

Un procesor multi-core este o componentă cu două sau mai multe unități de procesare, numite nuclee, care execută instrucțiunile unui program. Nucleele pot procesa simultan mai multe date în același timp, crescând viteza procesorului. Procesoarele au fost dezvoltate, inițial, cu un singur nucleu – single-core.

Listarea pe Geekbench nu dezvăluie nimic mai mult despre SM-M105F, dar așteptăm ca acesta să fie disponibil cu suport dual-SIM. Opțiunile de stocare vor include 16GB și 32GB. Și întrucât este un telefon cu buget redus, Samsung ar putea opta și pentru un panou LCD. Noul smartphone ar putea fi primul telefon și cel mai puțin dotat în materie de specificații din seria Galaxy M. În acest fel Samsung va economisi costuri de producție, lucru ce contează pentru a-și revigora afacerea cu smartphone-uri.