Smartphone-ul Galaxy S10, varianta 5G, posibil cu senzori 3D față și spate

995

Lansarea lui Samsung Galaxy S10 se apropie vertiginos și abundența de informații și zvonuri atinge cele mai mari cote. O ultimă informație ne spune că Samsung intenționează să includă un senzor 3D TOF pe partea din față și din spate, la viitorul S10. Versiunea 5G a telefonului Galaxy S10 și un nou telefon din seria Galaxy A vor primi noii senzori.

Senzorii ar putea face deblocarea smartphone-ului cu fața mai sigură și va îmbunătăți caracteristicile AR și VR. Samsung va plasa câte un senzor 3D TOF (Time of Flight) în față și pe spatele unora dintre smartphone-urile sale anul viitor. Potrivit ziarului sud-coreean ETNews preluat de AndroidAuthority, nu toate variantele de Galaxy S10 vor avea acești senzori. Doar versiunea 5G a lui Galaxy S10 și un dispozitiv din seria Galaxy A, momentan nespecificat, vor dispune de acești senzori. Conform sursei sus citate, modulul ar avea o dimensiune similară cu modulele de cameră existente.

Prin intermediul senzorilor 3D se pot lua mai multe detalii ale feței

Senzorii pot avea diferite utilizări în funcție de locul în care sunt plasați pe telefon. Pe partea din față, senzorul ar putea construi mai fidel și realist hărți 3D ale feței. Acest lucru ar putea îmbunătăți securitatea deblocării feței și ar face mai realiste imaginile pentru AR Emojis.

Un senzor 3D TOF plasat la spate ar putea oferi o experiență de realitate augmentată AR, mai exactă decât ARCore. Acesta folosește camera obișnuită, senzorul GPS, accelerometrul și giroscopul telefonului pentru a mapa o zonă în 3D. Senzorul poate fi folosit și în VR pentru a crea medii 3D bazate pe împrejurimile în care vă aflați.

Senzorii TOF – Time of Flight, luminează fața și apoi măsoară durata de timp necesară pentru ca lumina să revenă la senzor. Folosind aceste informații, senzorii pot măsura adâncimea și pot crea o hartă 3D a unui mediu, a unei fețe. Senzorul TOF este mai precis și poate să funcționeze de la o distanță de până la 3 metri, față de senzorul 3D bazat pe lumină structurată.

Această informație o considerăm momentan doar un zvon, unul dintre numeroasele zvonuri despre Galaxy S10 care au apărut. Totuși, ziarul sud-coreean ETNews este o sursă serioasă și de obicei bine informată. De multe ori în timp, alte zvonuri s-au dovedit a fi reale și am regăsit respectivele caracteristici în viitoarele telefoane.

O altă informație sugerează că vor fi disponibile patru modele, inclusiv un dispozitiv bugetar. Două telefoane sunt de așteptat să fie urmașii direcți pentru Galaxy S9 și S9+. Va mai exista și un dispozitivul high-end 5G cu 3D TOF. Această versiune ar putea avea, un total de șase camere, un afișaj de 6,7 inch și o încărcare wireless inversă. Adică smartphone-ul poate încărca bateria unui alt telefon dacă cele două sunt puse spate în spate.