Noi detalii despre viitorul monitor de gaming Samsung Odyssey OLED G9

182
Samsung Odyssey OLED G9
Sursa foto: via notebookcheck.com

Samsung Odyssey OLED Neo G9 este un monitor de gaming impresionant anunțat de companie la CES Las Vegas 2023. Anunțul monitorului a făcut furori în comunitatea profesioniștilor, dar și amatorilor de jocuri după lansarea sa. Monitorul curbat de 49 inch vine cu o gamă de caracteristici avansate și îmbunătățiri care promit să ofere o experiență captivantă de joc.

Acum compania dat noi detalii despre Odyssey OLED G9, potrivit colegilor noștri de la site-ul Notebookcheck. Monitorul de gaming Samsung are un ecran QD-OLED de 49 de inch (124,46 centimetri) cu o curbură de 1800R, o rezoluție de 1440p și o rată de reîmprospătare de 240 Hz, printre alte caracteristici.

Samsung Odyssey OLED G9 cu AMD FreeSync Premium Pro

Monitorul de gaming Samsung Odyssey OLED G9 are un ecran QD-OLED. Acesta combină o rezoluție de 5.120 x 1.440 de pixeli cu o rată de reîmprospătare de 240 Hz. În plus, Samsung a confirmat anterior că monitorul va fi certificat VESA DisplayHDR True Black 400. Această certificare corespunde cu 250 niți luminozitate completă a zonei și 400 niți luminozitate maximă. Mai mult, se spunea că monitorul pentru jocuri oferă timpi de răspuns de 0,1 ms, de tip necunoscut și vine cu software-ul Samsung Gaming Hub preinstalat.

Samsung a subliniat că monitorul are o curbură de 1800R și timpi de răspuns de 0,03 ms. În plus, monitorul Samsung Odyssey OLED G9 oferă suport Adaptive Sync, plus certificarea AMD FreeSync Premium Pro pentru a minimiza distrugerea imaginii cu plăcile grafice AMD. Samsung mai menționează că displayul ar trebui să atingă și un raport de contrast de 1.000.000:1. Mai mult, procesorul său „Advanced Neo Quantum AI” va analiza și optimiza calitatea imaginii.

1800R – litera R reprezintă raza (în mm) monitorului de la centrul ecranului până la margine. Este o rază apropiată de curbura ochiului uman. Un afișaj 1800R reduce oboseala ochilor, oferă unghiuri mari de vizualizare și calitate vizuală foarte bună.

De asemenea, Samsung Odyssey OLED G9 va dispune de intrări video DisplayPort 1.4, micro-HDMI 2.1 și HDMI 2.1. Monitorul mai are două porturi USB 3.0 Tip-A downstream și un port USB Tip-B upstream. Sunt incluse și difuzoare stereo de 5W, precum și un suport reglabil care poate fi ridicat cu până la 120 mm sau înclinat de la -2 la +15°.

Din păcate, Samsung încă nu a confirmat prețul sau disponibilitatea. Cu toate acestea, deoarece majoritatea specificațiilor sale au fost dezvăluite, putem anticipa sosirea lui pe rafturile magazinelor în viitorul foarte apropiat.