Noi detalii despre scanerul de amprente ultrasonic de pe Galaxy S10

1245

Până la prezentarea smartphone-ului aniversar Samsung Galaxy S10 și S10+ încă mai avem destul timp. Informațiile despre acest telefon, cu nume de cod „Beyond”, vor continua să apară într-un ritm tot mai susținut. Acum avem noi detalii despre scanerul de amprente ultrasonic ce se va afla pe Galaxy S10, prin intermediul PhoneArena.

Până acum, toate sursele dau ca sigură implementarea unui scaner de amprente digitale sub ecranul lui Galaxy S10. De asemenea, este aproape o certitudine că soluția Samsung pentru citirea amprentelor se va baza pe un senzor ultrasonic. Acesta este diferit de cele câteva dispozitive care au în acest moment un scaner in-display. Cele de până acum, aflate pe dispozitive produse de companii din China, sunt cititoare de amprente pe bază optică. Nu sunt la fel de performante, ca soluție de identificare biometrică, ca cele pe bază de ultrasunete.

Cunoscătorul, de acum, în domeniul telefoanelor mobile Samsung, @IceUniverse tocmai a venit cu noi detalii din domeniu. Față de ce știam până acum, acestea sunt destul de interesante despre viitorul scaner de pe Galaxy S10 / S10+. Tot de la IceUniverse am primit informația că Samsung anulează senzorul de iris pe Galaxy S10. Informație ce o găsiți pe site-ul iLoveSamsung. Gigantul tech considerând că nivelul de performanță atins de scanerul cu ultrasunete înlocuiește cu brio scanerul de iris și identificarea facială.

Scanerele de amprente optice sunt mai lente decât cele ultrasonice

În afară de introducerea scanerului cu ultrasunete sub ecranul lui Galaxy S10 și a viitoarelor telefoane emblematice de la Samsung, aproape sigur și pe Galaxy Note 10, leakster-ul spune că scanerele optice sunt cu 30% mai lente și au o zonă de recunoaștere mult mai mică. Ambele sunt aspecte cheie ale funcționării unui scaner la parametri de performanță și siguranță cerute de Samsung.

Ultrasunetele sunt vibrații mecanice cu frecvențe mai mari de 20.000 Hz. Sunt mai mari decât limita sonoră superioară a auzului uman și au de obicei intensitatea redusă. Liliecii utilizează ultrasunetele pentru orientarea în spațiu, prin emiterea unor semnale și recepționarea ecoului generat de obstacole. Liliecii pot detecta frecvențe și între 100 și 200 kHz.

În plus, se spune că Samsung se va bucura de exclusivitate pentru scanerele ultrasonice in-display și pentru „noua tehnologie de ecran„. Scanerele cu ultrasunete, conform mai multor informații, vor fi produse de Qualcomm dar, ce ar putea fi „new screen technology„? Avem totuși o bănuială că ar putea fi vorba despre un design full-ecran. Poate un ecran care găzduiește și camerele foto din față tot sub ecran. Este o pură speculație în acest moment.