Detalii despre uimitorul televizor Samsung QLED 8K fără margini

723
Sursa Foto: via bgr.com

Televizorul complet fără margini de la Samsung este într-adevăr un produs real și va fi anunțat la CES 2020. Cu toate acestea, Samsung QLED 8K este disponibil doar în rezoluție 8K, lucru ce îl va face foarte scump. Ne-ar fi plăcut să vedem și un model 4K sau rezoluție mai mică, pentru a face acest superb design accesibil pentru mai multe persoane. Prețul nu este încă făcut public și nici o dată de lansare; Cu toate acestea, noile televizoare Samsung vor fi la vânzare până în primăvară.

Conform site-ului TheVerge, detaliile despre noul televizor au transpirat prematur cu un comunicat de presă de la Samsung Coreea. Samsung a avut un evenimentul First Look, axat pe televiziune, duminică seara, în Las Vegas.

Televizorul Samsung QLED 8K fără margini de 1,5 cm grosime

Noul Samsung QLED 8K fără margini folosește 99% din suprafața frontală pentru afișaj. Are totuși o mică margine aproape imperceptibilă de 1% din ecran, 2,2 mm în partea de jos. Televizorul în sine este incredibil de subțire, are doar 15 milimetri!

Televizorul Samsung folosește AI (Inteligență artificială) pentru a îmbunătăți capacitățile audio, video și inteligente. Samsung dispune de un procesor quantic 8K AI pentru a face conținutul să pară mai aproape de rezoluția nativă de 8K. S-a înregistrat o deficiență de conținut de 8K anul trecut și nu s-au schimbat multe lucruri deocamdată în acest domeniu. De asemenea, Samsung încearcă să facă conținutul de streaming video să arate cât se poate de bine. Noua tehnologie „AI ScaleNet” aflată pe QLED 8K împiedică pierderea de date în transferul de pe serverul unei companii de streaming la televizor. Primul partener pentru aceasta va fi Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video este un serviciu video de internet (programe TV, seriale și filme) la cerere, dezvoltat, deținut și operat de Amazon. A fost lansat pe 7 septembrie 2006. Amazon Prime Video este disponibile în peste 200 de țări și teritorii prin abonament.

Samsung spune că televizorul include o setare adaptivă a imaginii care ajustează luminozitatea și contrastul în funcție de mediul televizorului. La fel ca în cazul celorlalte televizoare ale companiei, QLED-ul de 8K dispune de o culoare cuantică a punctelor și un negru profund. De asemenea, Samsung încearcă să păstreze calitatea ridicată conținutului de streaming video.

Funcția Q-Simphony pe Samsung QLED 8K

S-ar putea să vă așteptați ca un televizor fără muchii să nu fie prea amabil în domeniul audio dar, conform Samsung, acest lucru nu este așa. O caracteristică numită Object Tracking Sound+ (obiect de urmărire a sunetului) recunoaște atunci când obiectele în mișcare sunt pe ecran și încearcă să mute sunetul de-a lungul boxelor televizorului într-o manieră realistă, producând un rezultat final despre care compania spune că seamănă cu un sunet surround 5.1. Și există, de asemenea, o funcție „Q-Symphony” care optimizează performanța audio utilizând atât difuzoarele TV, cât și o bară sonoră conectată simultan.

În plus, noul televizor oferă o gamă de funcții inteligente alimentate de Tizen. Astfel utilizatorii vor putea mai ușor ca niciodată să utilizeze comenzi vocale și să acceseze funcții noi, precum Tap View, Digital Butler și Samsung Health. În ceea ce privește smart-urile sale, QLED 8K are suport pentru Bixby, Amazon Alexa și Google Assistant. Se poate asorta rapid cu smartphone-urile Android pentru oglindirea conținutului pe ecran atunci când sunt conectate la televizor.

Samsung QLED 8K are un Universal Guide nou și îmbunătățit. Ghidul utilizează algoritmi pe baza AI pentru a analiza tipul de conținut pe care consumatorii îl urmăresc, precum și serviciile și canalele TV pe care tind să le folosească. Apoi va oferi recomandări personalizate în mod unic la obiceiurile și gusturile lor specifice.

Samsung spune că include și Digital Butler, care poate controla gadget-urile compatibile Wi-Fi și Bluetooth, dar și acele dispozitive care nu au conexiune la internet. În mod evident, sunt mai multe întrebări despre cum funcționează toate acestea, dar ne vom face o idee după ce Samsung QLED 8K va ajunge pe piață.