Bara de sunet Samsung Q-Symphony pentru televizoarele QLED

1385
Sursa Foto: letsgodigital.org

În ianuarie 2020 a are loc târgul anual de la Las Vegas, Consumer Electronics Show (CES). La acestă manifestare, Samsung introduce în mod tradițional noile sale modele TV QLED pentru prima jumătate a anului. Un televizor vine în general cu propriile sale difuzoare și televizoarele Samsung au un sunet foarte bun. Dar un televizor premium necesită, în mod natural și un sistem de sunet de cea mai înaltă clasă. Bara de sunet Samsung Q-Symphony tocmai acest lucru face.

Samsung are mai multe tipuri de bare de sunet în gama sa. Noile modele, care sunt așteptate la CES 2020, vor beneficia de o nouă bară de sunet de la compania sud-coreeană. Samsung Q-Symphony. Recent Samsung a solicitat marcă comercială pentru Q-Symphony într-un număr mare de țări. Descrierea indică o nouă bară sonoră premium pentru televizoarele QLED Samsung.

Numele de marcă Samsung Q-Symphony solicitat și în Europa

Pe 15 noiembrie 2019, Samsung Electronics a solicitat o marcă comercială pentru numele Samsung Q-Symphony. Cererea a fost depusă la EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) și este încadrată în clasa 9. Descrierea se referă la „televizoare; bare de sunet; difuzoare audio”.

De această dată Samsung a ales să trimită cererea de marcă către un număr mai mare de agenții de proprietate intelectuală. Aceeași cerere a fost trimisă simultan la BOIP (Oficiul Benelux pentru Proprietate Intelectuală) pentru Olanda, Belgia și Luxemburg și către UIBM (Ufficio Italliano Brevetti e Marchi) din Italia. Cu o zi mai devreme, pe 14 noiembrie 2019, Samsung a înregistrat o marcă similară în Coreea de Sud la KIPO și în Marea Britanie la IPO (Oficiul pentru Proprietate Intelectuală). Cu toate acestea, aici marca „Q-Symphony” a fost înregistrat, fără numele „Samsung”.

Simfonie, numele este derivat din cuvintele grecești syn (împreună) și phōnē (a suna) care înseamnă symphonie – „acord sau concordie de sunet”. Una dintre cele mai renumite simfonii din lume este considerată Simfonia nr. 3 Eroica, compusă de Ludwig van Beethoven în 1803.

Numele Symphony – Simfonie, este adesea folosit pentru a indica o lucrare muzicală în mai multe părți, cel mai adesea scrisă de compozitori pentru orchestră. Prin urmare, este evident că Q-Symphony va oferi o calitate audio extraordinară, prin care sunetul este mai spațial și mai dinamic.

Soundbar Samsung Q-Symphony pentru televizoarele QLED

Samsung, desigur, ar putea folosi numele Q-Symphony pentru a indica o nouă funcție TV QLED. La fel cum compania folosește și numele „Q Picture”, „Q Style” și „Q Smart”. Cu toate acestea, pare mai probabil că aceasta este o bară sonoră nouă, optimizată pentru modelele de televizoare Samsung QLED. Nu este inclus degeaba că în descriere cuvântul „soundbar”. De asemenea, compania a ales să înregistreze denumirea cu numele Samsung inclus. Față de „Q Style” sau „Q Smart”, de această dată a fost pusă o linie între „Q” și cuvântul „Symphony”.

Este cel mai probabil o tehnologie de sunet de la marca audio premium Harman Kardon. Samsung a preluat Harman International în 2017. De atunci, tehnologia audio de înaltă calitate poate fi găsită în tot mai multe produse Samsung.

Anul trecut au fost anunțate primele bare de sunet premium Harman Kardon de la Samsung, HW-N950 și HW-N850. După aceea, au fost anunțate mai multe modele soundbar Harman Kardon pentru televizoarele QLED, inclusiv HW-Q90R și HW-Q80R. Aceste bare de sunet sunt dotate cu tehnologia DTS: X și Dolby Atmos, un bas puternic și chiar un „Mod de joc – Game Mode„.

Așteptăm noua bară de sunet Samsung Q-Symphony la Consumer Electronics Show Las Vegas (CES 2020) peste aproximativ o lună și jumătate. Atunci va deveni clar ce înseamnă exact Q-Symphony și vom afla mai multe detalii despre caracteristicile sale.

SURSĂLetsgoDigital