Samsung DeX pentru PC pe Galaxy S9 și Note 9 cu Android 10

1047
Sursa Foto: prin SamMobile.com

Odată cu actualizarea Android 10 și One UI 2.0, soluția Samsung DeX pentru PC este disponibilă și pentru posesorii de Samsung Galaxy S9 și Galaxy Note 9. Samsung DeX pentru PC este o caracteristică care a fost introdusă de Samsung cu seria Galaxy Note 10. Cu această caracteristică puteți conecta smartphone-ul dvs. la un computer și să îl utilizați ca desktop printr-un simplu cablu USB.

În urmă cu cinci luni, se zvonea că smartphone-urile Samsung lansate în 2018 vor primi suport pentru Samsung DeX pentru PC. Acum acest zvon s-a adeverit. Cei care folosesc un Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+ sau un Galaxy Note 9, cu ajutorul unui cablu pot folosi unul dintre aceste telefoane ca un desktop.

În seria Galaxy Note 10 puteți să gestionați mesaje text, apeluri și notificări pe computer cu ajutorul funcției Link to Windows, rezultatul unei colaborări Microsoft – Samsung. Aceasta nu reproduce însă desktop-ul DeX corespunzător.

Așteptăm de la Samsung un DeX prin conectivitate wireless

DeX pentru PC este un instrument util – este excelent pentru a lucra la documentele stocate pe telefon, a juca jocuri mobile cu o tastatură și mouse pentru un control mai exact și a descărca fișiere de pe computer pe telefon și invers. Desigur, Samsung DeX Pad este în continuare singura soluție pentru cei care doresc să-și folosească telefonul ca pe un computer atunci când nu au laptopul (sau computerul de birou) în jur. Dar, DeX pentru PC este mai mult pentru momentele în care vrei să faci lucruri de pe telefon sau tabletă printr-o interfață convenabilă pentru desktop.

Windows este numele unei serii de sisteme de operare create de compania Microsoft. Windows a fost introdus pe piață în noiembrie 1985. Microsoft Windows a ajuns să domine piața computerului personal (PC) din lume. Are o cotă de piață de peste 90% , depășind Mac OS, care a fost introdus în 1984.

Singura problemă este că aceasta necesită încă o conexiune prin cablu USB-C la computer. În timp ce o conexiune cu fir este încă necesară, avem speranța că Samsung ar putea în cele din urmă să ne scape de cablul și să ne putem conecta fără fir. Oricum utilizatorii de Galaxy S9 și Galaxy Note 9 se vor bucura de Samsung DeX pe PC.

Puteți descărca DeX pentru PC pentru Mac sau Windows de pe site-ul oficial al companiei Samsung. Pur și simplu porniți Samsung DeX după instalare și conectați telefonul la computer pentru a începe să-l utilizați.