Samsung a început dezvoltarea firmware-ului la Galaxy Z Flip 2 (3)

409
Samsung a inceput dezvoltarea firmware Galaxy Z Flip 2
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung urmează să lanseze două noi smartphone-uri pliabile în acest an, câte unul din fiecare în seria Fold și Flip. Există indicii că cele două dispozitive pot ajunge mai devreme decât se aștepta. Aceste zvonuri au fost susținute de mai multe informații conform cărora Samsung a început deja dezvoltarea firmware-ului pentru Galaxy Z Fold 3. Acum, o altă informație susține că a început și dezvoltarea firmware-ului pentru Galaxy Z Flip 2 (3).

Potrivit SamMobile, Samsung a început dezvoltarea firmware-ului pentru Galaxy Z Flip 2 cu numărul de model SM-F711. Numărul modelului dispozitivului pliabil Z Flip 2 (3) îl știm din februarie. Aceeași sursă susținuse anterior că viitorul smartphone Galaxy pliabil cu clapetă va fi disponibil în culori violet deschis, verde, negru și bej. Dispozitivul va veni cu opțiuni de stocare de 128 și 256GB, deși nu există niciun cuvânt despre capacitatea RAM. Mai mult, Galaxy Z Flip 2 va fi livrat cu Android 11 și One UI 3.5 din cutie.

Galaxy Z Flip 2 (3) cu același afișaj interior de 6,7 inch

Potrivit informațiilor anterioare, Z Flip 2 (3) va păstra afișajul de 6,7 inch (17,02 cm) aflat pe predecesorul său. Cu toate acestea, se va lăuda cu un ecran mai mare la exterior: 1,83 inch (4,65 centimetri). Dispozitivul va ambala două baterii diferite, cu o capacitate nominală de 2.300mAh și 903mAh. Cu alte cuvinte, ne așteptăm la o capacitate totală în intervalul 3.200 – 3.300mAh. Desigur, este foarte devreme și, prin urmare, exactitatea acestor date nu este 100% sigură. Cu toate acestea, urmașului telefonului pliabil Samsung Galaxy Z Flip începe încet să prindă contur.

Gigantul tech a lansat originalul Samsung Galaxy Z Flip în februarie anul trecut, urmat de o variantă 5G în iulie. Samsung Galaxy Z Fold 2, pe de altă parte, a sosit în august, alături de seria Galaxy Galaxy Note 20. Anul acesta se spune că Samsung va anunța cele două pliabile la aceeași dată și mai devreme decât se aștepta.

Termenul „firmware” a fost inventat de Ascher Opler în 1967 într-un articol din revista Datamation. Firmware este un termen pentru programe speciale, de mici dimensiuni, care asigură comanda și controlul unor aparate și dispozitive inteligente.

Datele inițiale au sugerat că Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 2 (3) vor fi lansate în a doua jumătate a acestui an. Cu toate acestea, informațiile recente susțin că dispozitivele ar putea ajunge încă din iulie, conform AndroidHeadline. Această afirmație este ajutată de faptul că dezvoltarea firmware-ului pentru ambele dispozitive a început cam în același timp.

Desigur, Samsung nu a spus încă un cuvânt despre momentul în care își va dezvălui smartphone-urile pliabile de nouă generație. Dar, deoarece nu are un telefon Galaxy Note în acest an, sosirea mai devreme a Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 2 (3) pare mai mult decât probabilă.