Este posibil ca Samsung să fi oprit dezvoltarea procesorului Exynos 2300

244
Samsung Exynos 2400
Sursa foto: via slashgear.com

Samsung pare să folosească exclusiv procesorul Snapdragon 8 Gen 2 în viitoarele sale telefoane emblematice Galaxy S23 anul viitor. Firma coreeană nu intenționează să mai folosească procesoarele interne Exynos. Sunt informații că Samsung este posibil să fi abandonat proiectul cip-setului Exynos 2300.

De ani de zile, Samsung a folosit procesoare Snapdragon și Exynos în produsele sale emblematice din diferite piețe. Cele două soluții nu au oferit aceeași performanță, telefoanele alimentate cu Exynos având performanțe sub omoloagele lor Snapdragon. Desigur, utilizatorilor nu le-a plăcut, dar compania nu a oprit practica, potrivit AndroidHeadlines. Cu toate acestea, acest decalaj de performanță s-a mărit în ultimii ani, iar Samsung pare în sfârșit pregătit să renunțe la Exynos. Seria Galaxy S23 ar trebui să fie livrată cu Snapdragon 8 Gen 2 în toată lumea.

În ciuda acestui fapt, divizia de semiconductori a Samsung era de așteptat să dezvolte noi procesoare emblematice Exynos. Scopul era să le vândă altor mărci, cum ar fi Oppo, Vivo și Xiaomi. Am auzit pentru prima dată despre Exynos 2300 (succesorul lui Exynos 2200) în luna mai a acestui an. Atunci am afla că Samsung lucrează la procesorul cu numărul de model S5E9935. De asemenea, am aflat că Samsung a numit intern noul cip-set Quadra.

Posibil ca Samsung Exynos 2300 să nu mai fie lansat

Din păcate, după primele informații cele mai multe au fost despre renunțarea companiei la viitorul procesor emblematic. Chiar dacă la un moment dat Samsung a spus că va lansa Exynos 2300, se pare că lucrurile nu stau așa. Acum am aflat că Samsung a renunțat la proiectul Exynos 2300. Acest lucru a fost sugerat recent și de Ice Universe, cunoscutul insider Samsung. „Nu am văzut nicio specificație detaliată pentru Exynos 2300 până acum. Asta înseamnă că…”, a scris acesta pe Twitter ieri. Deși nu au împărtășit mai multe informații, cuvintele sugerează că procesorul Exynos 2300 nu există, nici măcar în dezvoltare.

Cheltuielile de cercetare și dezvoltare ale Qualcomm au fost de ~7,2 miliarde USD în 2021. Veniturile Qualcomm s-au ridicat la 33,6 miliarde USD în 2021, din care peste 22,5 miliarde de dolari au fost generate doar de vânzările din China.

Dacă Exynos 2300 ar fi existat în curs de dezvoltare, astăzi ar fi trebuit să auzim mai multe despre el. Qualcomm și MediaTek se pregătesc să-și dezvăluie procesoarele emblematice de nouă generație luna aceasta. Este vorba despre Snapdragon 8 Gen 2 și, respectiv, Dimensity 9200. Despre ambele modele știm deja mai multe lucruri. Dar, despre Samsung Exynos 2300 nimic, probabil că nu există.

Presa coreeană a scris că echipa de conducere a Samsung Mobile a dorit să folosească procesoare Exynos din seria Galaxy S23 pe unele piețe. De aceea, Exynos 2300 era probabil în dezvoltare cu câteva luni în urmă. Dar divizia de smartphone a refuzat, forțând divizia de semiconductori să renunțe la proiect. Zvonurile spun că seria Galaxy S23 va deveni oficială la începutul anului 2023.